Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Stephen Hendry simán kikapott, de mi ezen a meglepő?

Buzás Gábor

Frissítve 10/08/2022 - 21:04 GMT+2

A British Open selejtezőit játsszák ezen a héten Wigan városában. A torna korábbi négyszeres bajnoka, Stephen Hendry ezúttal a főtáblára sem jutott el, ugyanis könnyedén kikapott a kínai Zhang Andától. A selejtező első két játéknapja számos kínai győzelmet hozott, olyannyira, hogy a kínaiak egyelőre 100%-osak.

Stephen Hendry

Fotó: WorldSnooker

Stephen Hendry kedden 4-1-re kikapott Zhang Andától, és ha gonoszkodni akarunk, akkor annyit mondhatunk, hogy ebben csupán annyi a meglepő, hogy a hétszeres világbajnok nyert egy frame-et.
Hendry formája továbbra is lehangoló, és továbbra is, sőt, egyre inkább érthetetlen, miért égeti magát az úgynevezett visszatéréssel. Zhang mellett további nyolc kínai játékos lépett asztalhoz a selejtező első két játéknapján, és mindannyian megszerezték a győzelmet. Köztük volt Ding Junhui is, aki Oliver Lines ellen győzött 4-2-re egy magas színvonalú találkozón.
Az egykori világelső 2-2 után egy 81-es és egy 128-as breakkel zárta le a mérkőzést. Ez volt Ding első meccse a szezonban, és nagyon izgalmas kérdés, hogy a tavaszi fellángolása csak pillanatnyi jó formát tükrözött, vagy esetleg hosszabb ideig számíthatunk tőle magas színvonalú játékra. Ez a hét napi nyolc selejtezőt hoz keddtől vasárnapig, tehát hat napon keresztül. Ez ugye 48 meccset jelent. A top 16-os játékosok a helyszínen játsszák majd le a selejtezős meccseiket, egészen pontosan Milton Keynesben, szeptember 26-án. A tornán egyébként random sorsolással haladnak majd előre a játékosok.
picture

Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

A címvédő Mark Williams, aki a harmadik címét szerezheti meg a versenyen. A tavalyi kiadáshoz képest változás, hogy négy nyert frame-ig mennek a meccsek már az első fordulótól, és a döntőben tízet kell nyerni, a tavalyi hattal szemben. Visszatérve az eheti selejtezőkre: bőven lesznek még kínai szereplők, köztük Liang Wenbo is, aki letöltötte az eltiltását, melyet nőverési botránya miatt kapott. Dinghez hasonlóan tehát ő is a szezonja első meccsét fogja játszani, az ellenfele Dean Young lesz, szerda délelőtt 11 órakor kezdenek.
Az eurosport.hu-n megnézhetjük (ahogy az összes többi meccset is a héten), hogy mire megy Liang, és talán abból is látunk valamit, hogy ki hogyan áll majd hozzá. A szerdai selejtezők legrangosabb összecsapását Thepchaiya Un-Nooh és Martin Gould játssza 17 órás kezdéssel. A két egykori top 16-os játékos csatája azért is érdekes lesz, mert egyikük sem lesz ott a European Mastersen, tehát mindkettejük számára az a cél, hogy kvalifikáljanak egy "rendes" pontszerző versenyre.
És ha már szóba került a jövő heti European Masters: Ronnie O'Sullivan egészségügyi okokra hivatkozva lemondta a részvételt, ami azt jelenti, hogy nem jön össze az O'Sullivan - O'Sullivan "rangadó". Sean O'Sullivan ellenfele a világelső helyett beugró Luke Simmonds lesz.
És ha már visszalépés, és hogy keretes legyen a szerkezet: Stephen Hendry is visszalépett egy versenytől, mégpedig az októberi Northern Ireland Opentől.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés