Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Williams: "Már nincs mit bizonyítanom"

Buzás Gábor

Publikálva 21/09/2022 - 14:39 GMT+2

Mark Williams címvédőként kezdi meg a hétfőn rajtoló British Opent. Tavaly nehézkesen jutott el a döntőig, ahol viszont remek játékkal múlta felül Gary Wilsont. Ezúttal az észt újonc, Andres Petrov lesz az első ellenfele. A British Open szeptember 26-tól október 2-ig tart, az Eurosport élőben közvetíti. Williams a snooker mellett a poolban is szerencsét próbál.

Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Mark Williams elmondta a torna előtt, hogy szeretne további trófeákat szerezni, hogy meglegyen a 25 pontszerző címe. Jelenleg 24-gyel áll az örökranglista igen előkelő 5. helyén, habár Judd Trump és Neil Robertson bármikor utolérheti őt, hiszen nekik 23 címük van. Williams a tavalyi szezonban többször is közel került az újabb győzelemhez. A Shoot Out döntőjében Hossein Vafaei-től kapott ki, a világbajnokság elődöntőjében 17-16-os, drámai vereséget szenvedett Judd Trump ellen, ráadásul a Masters elődöntőjében is döntő frame-ben győzte le őt Neil Robertson.
A Ronnie O'Sullivanhez és John Higginshez hasonlóan 31. profi szezonját kezdő Williams már a 2022/2023-as évadban is fel tud mutatni egy elődöntőt. Az augusztusi European Mastersen Barry Hawkins győzte le 6-2-re a négy között.
Nyertem 24 pontszerzőt, köztük néhány vb-cím is volt, UK-sikerek is, és Masterseket is nyertem. Nekem már nincs mit bizonyítanom. Csak élvezni akarom a hátralevő időt, amit játékkal töltök.
Ha valaki tavaly a szezon elején azt mondta volna, hogy nyerek egy versenyt, egy szavát sem hittem volna el. Most is hasonlóan látom a dolgokat, egészen csodálatos lenne, ha nyernék valamit. Ahogy telik az idő, egyre nehezebb, de egyvalamiben nagyon jó vagyok: mindig a 100%-omat nyújtom. Biztos, hogy mindent meg fogok tenni a sikerért."
Williams a szezon eleji hosszabb szünetet arra használta, hogy benevezett az Ultimate Pool sorozatba, ahol 8-as poolversenyeken fog indulni.
"Az Ultimate Pool izgalmasnak ígérkezik. Eddig nagyon magas színvonalú versenyeken voltam. Rendkívül nehéz lesz számomra jól teljesíteni, de élvezni fogom a kihívást."
Korábban Mark Selby és Mark Allen is csatlakozott az Ultimate Pool mezőnyéhez, illetve Judd Trump is próbálkozott a poollal, amikor elindult a 9-es világbajnokságon.
A British Open szeptember 26-án rajtol, az első 16 kiemelt a helyszínen játssza le a selejtezős meccseit, utána sorsolják az ellenfeleket minden forduló után. A meccsek négy nyert frame-ig tartanak, a döntőben tízet kell nyerni.
via eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés