Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby tökéletesen játszott és maximumot lökött

Buzás Gábor

Frissítve 30/09/2022 - 09:30 GMT+2

Két kiemelkedő párosítást hozott a British Openen a csütörtök este, a nyolcaddöntők időszaka. Mark Selby gyakorlatilag hibátlan játékkal, és egy hibátlan breakkel simán túljutott Jack Lisowskin, majd Mark Allen hatalmas csatában kiejtette Judd Trumpot. Selby és Allen "előrehozott döntőt" játszik pénteken.

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

Csütörtök délután még a harmadik forduló mérkőzéseit játszották, és kisebb meglepetések borzolták az idegeket.
Kiesett Ding Junhui, aki 4-2-es vereséget szenvedett el Robbie Williams ellenében. A kínai szupersztár mellett a jelenleg két legmagasabban rangsorolt kínai is búcsúzott: Zhao Xintongot Noppon Saengkham, Yan Bingtaót pedig Jordan Brown küldte haza. Utóbbi mérkőzés volt a legszorosabb. Brown 3-1-re vezetett, de a 2021-es Masters bajnoka kiharcolta a döntő frame-et, csakhogy a 2021-es Welsh Open északír győztese egy 82-es breakkel lezárta a találkozót. Brown egy százast lökött a meccsen, Yan kettőt. Az északírek legjobbja, Mark Allen legyőzte a tavalyi döntős Gary Wilsont, de ebben nem volt semmi meglepő. Allen négy 50 feletti breakje közül három 70 feletti volt.
Allen este is asztalhoz lépett, óriási küzdelmet vívott Judd Trumppal. Az északírnek esélye volt a 3-0-s vezetés megszerzésére, de a harmadik frame-et elbukta, mert kihagyta az utolsó pirosat, majd a következő is Trumpé lett, és úgy tűnt, a volt világelső átveszi az irányítást. De nem így történt, Allen kisebb breakekkel hozta az ötödiket, aztán Trump egy százassal kiharcolta a döntő frame-et. Ott pedig Allen 55-öse dominált, így végül ő jutott a negyeddöntőbe.
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Érdekes volt ez a meccs, mert a legtöbb frame-ben Trump indult meg először, de csak egyszer tudott nagy breaket lökni. Sokat hibázott, elsősorban a pozicionálásban. Mutatja Trump erejét, hogy Allennek így is szüksége volt némi szerencsére ahhoz, hogy hozza a döntő frame-et.
A nyolcaddöntők másik rangadóját Mark Selby és Jack Lisowski játszotta, és a négyszeres világbajnok egy maximummal adta meg a meccs alaphangját. Ez volt Selby negyedik 147-e, a szezonban a harmadik, összességében pedig a 179. hivatalos maximum. Különösen izgalmas volt a 12. piros, amit egy szenzációs kétfalas lökéssel oldott meg Selby.
A második frame-ben Selby belökte a frame-ballt, ám Lisowski hibára kényszerítette, és kiharcolta a visszarakott feketét. Csakhogy nem ment vele sokra az ifjabb angol, mert Selby a falra került feketét bebombázta a jobb középső zsebbe.
A harmadik frame is szoros csatát hozott, és ez is Selbyé lett, ami nem csoda, hiszen a volt világelső ekkor 99%-os golyóbelökésnél tartott. A negyediket Lisowski hozta egy 119-es total clearence-szel, ezzel elkerülve a sima 4-0-t. Közelebb azonban nem tudott férkőzni, mert a volt világelső egy 117-essel lezárta a találkozót. Szegény Lisowski a 15 lehetséges ellenfél közül legalább tízet jó eséllyel simán legyőzött volna, de épp egy majdhogynem hibátlanul játszó Selbyt fogott ki. Akiről pedig úgy látszik, ki lehet jelenteni, hogy visszatért a csúcsformájához, és maga mögött tudhatja a rossz emlékű tavalyi szezont.
Ettől függetlenül a pénteki nap legnagyobb kérdése, hogy Selby tud-e Allen ellen is hasonlóan jól játszani, mint az előző napon. Bizony, már a negyeddöntőben összekerült a két legnagyobb nevű talpon maradt játékos, aminek egyrészt a péntek délutáni közönség, másrészt a többi hat versenyző örülhet. Robbie Williams és Lyu Haotian, Noppon Saengkham és Jamie Jones, valamint Ryan Day és Yuan Sijun közül egyvalaki biztosan döntőt fog játszani.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés