Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség

Buzás Gábor

Frissítve 28/09/2022 - 11:45 GMT+2

A British Open második játéknapján John Higgins elért egy mérföldkövet: meglökte pályafutása 900. hivatalos százas breakjét. Mégis csalódottan hagyta el az arénát, mert elvesztette a mérkőzését Yuan Sijun ellen, ráadásul úgy, hogy komoly előnyt engedett ki a kezei közül a döntő frame-ben. Ronnie O'Sullivan, Higgins és Mark Williams egyaránt elbukott a 32-es tábla előtt.

John Higgins

Fotó: WorldSnooker

A hétfői nappalhoz képest kedden már valamivel több döntő frame-es csatát játszottak, és az egyik ilyenben húzta a rövidebbet a British Open négyszeres bajnoka, John Higgins. Yuan nyerte az első frame-et egy félszázas breaknek köszönhetően.
A másodikban Higgins maximumra tört, de 65-nél elakadt, és a kínai egy 72-essel ellopta a frame-et. Aztán viszont a skót jött három frame-mel, lökött egy 78-as, majd egy 132-es breaket is - ez volt az a bizonyos kilencszázadik. Yuan egy 57-essel és egy 72-essel (egy frame-en belül) egyenlített, és ekkor következett a drámai döntő frame.
Higgins került előnybe egy 64-es breaknek köszönhetően, csakhogy kapitális hibát követett el, kihagyta a matchballt. Ettől még persze övé lehetett volna a győzelem, de az ellenfele két kisebb breakkel és jó biztonsági játékkal megfordította, ellopta a frame-et, melyet 66-64-re megnyert. Érdekes, hogy ez volt a negyedik meccsük egymás ellen, korábban kétszer győzött Yuan, és azokat a csatákat is döntő frame-ben hozta. Higgins ezt nyilatkozta a vereség után:
"Jó ez a mérföldkő, de sokkal jobban örülnék, ha győztes meccsen értem volna el. Megbocsáthatatlan, hogy nem tudtam lezárni ezt a mérkőzést. Ez a végjáték is azok közé kerül, amikor az utolsó pillanatban, a cél közelében estem össze. És ez csak egyre rosszabb lesz, ahogy öregszem."
picture

Yuan Sijun

Fotó: WorldSnooker

A nap egyik legnagyszerűbb teljesítményét Zhao Xintong produkálta, aki nemes egyszerűséggel három százassal nyitott Stuart Bingham ellen. 2015 világbajnoka egy 66-ossal szépített, de hiába, mert a UK Championship címvédője le tudta zárni a mérkőzést egy 52-es breaknek köszönhetően. Barry Hawkins is remekelt, 4-1-gyel visszavágott Kyren Wilsonnak a European Masters döntőjében elszenvedett vereségért, ráadásul remek játékot nyújtott: két százas, és további két 70-es breaket lökött.
Mark Selby szintén jól játszott, egy százassal és további három 50 felettivel 4-1-re győzött Mark Joyce ellen. Graeme Dott ezúttal is egy százassal zárta le a mérkőzését, 4-1-re győzte le Anthony McGillt. O'Sullivan legyőzője, Alexander Ursenbacher nem jutott messzire, 4-1-re kikapott Joe O'Connortól.
Este csatlakozott a 92-es korosztály búcsúzóihoz Mark Williams, aki bár egy 78-assal kezdett, de utána nagyon sokat hibázott, és 4-1-re kikapott Ben Woollastontól. Címvédés tehát biztosan nem lesz idén a British Openen. Woollaston másfél éve krónikus fáradtsággal küszködik, erről beszélt a győzelme után:
"Jobb lett a helyzet az utóbbi időszakban, és igyekszem pozitívan megközelíteni a játékot. A jó napokon a korábbi önmagam 60-70%-át tudom nyújtani, de vannak olyan napok is, amikor teljesen összeesek.
picture

Ben Woollaston meglepte Mark Williamst

Fotó: WorldSnooker

Csak egy-két órát tudok gyakorolni, és a gyerekekre is nehéz vigyázni, amikor egyedül vagyok otthon. A feleségem, Tatiana rengeteget segít, de nyilván neki is nagyon kemény ez az időszak. Vannak, akik sosem épülnek fel ebből a betegségből, de én optimista vagyok, mert az utóbbi hónapokban javult a helyzet. Az biztos, hogy a meccseken tudok a legjobban teljesíteni, és nyertem is már néhányat idén."

A British Open szerdai (09.28.) programja:

Szerdán 11 órakor az Eurosport digitális platformjain - tehát az eurosport.hu-n, illetve az Eurosport Applikációban - két közönségkedvenc csap össze, Thepchaiya Un-Nooh és Matthew Stevens.
14 órakor kezd Judd Trump és Dean Young, valamint Mark Allen és Li Hang. Utánuk jön Ding Junhui és Joe Perry.
Az Eurosport 2 két mérkőzéssel jelentkezik délután. Este az Eurosport 1-en előbb Mark Selby és Cao Yupeng, majd még egy összecsapás következik, vagy a Barry Hawkins - Steven Hallworth, vagy a Jack Lisowski - Lu Ning párosítás.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés