Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jimmy White jóval esélyesebb ellenfelet vert meg egy százassal

Buzás Gábor

Frissítve 26/08/2022 - 08:26 GMT+2

Nem akármilyen teljesítményt vitt véghez Jimmy White a British Open selejtezőjében. A hatszoros világbajnoki döntős 4-3-ra győzött a jóval esélyesebb Yuan Sijun ellen, ráadásul a veterán sztár százas breaket lökött a döntő frame-ben. És ha ez nem lenne elég: még visszarakott feketével is nyert frame-et.

Jimmy White százassal győzött

Fotó: WorldSnooker

Ez a teljesítmény több szempontból is szenzációs Jimmy White részéről. Egyrészt minden snookeresnek becsületére válik, ha döntő frame-ben százas breaket tud lökni. Másrészt ez már a második százas volt Jimmytől ebben a szezonban, ami azért nagy dolog, mert az előző két évadban összesen kettőt hozott össze. Arról nem is beszélve, hogy Sijun 21 hellyel előkelőbb pozícióban áll a világranglistán, és bő ötször annyi ranglistapontja van, mint az Eurosport szakértőjének. White elmondta a győzelme után, hogy öt gyermeke közül a legifjabb, Tommy segít neki újabban, és ebből motivációt tud meríteni.
"Tommy velem dolgozik, visszarakja a golyókat az asztalra. Így másfél óra helyett négy órát is tudok gyakorolni. Tommy kivett egy év szabadságot, és velem lesz minden versenyen a világbajnokságig.
3-1-ig jól játszottam, de aztán 3-3-ig esélyem sem volt, ezért is nagyon örülök, hogy a végén összehoztam egy total clearence-t. Amikor egyáltalán nem nyersz meccseket, nehéz befejezni egy találkozót, de ez a siker most önbizalmat adhat nekem. Az önbizalom mindennél fontosabb ebben a sportban, és ha jönnek a győzelmek, egyre kisebb a nyomás."
Jimmy névrokona, Michael White is győzött, de ő egészen sajátos módon. 4-2-vel múlta felül Liam Highfieldet, aki négy (!) ötven feletti breaket lökött, mígy a walesi egyet sem. White ellopott egy-egy frame-et ellenfele 60-as, illetve 57-es breakjei ellenére. Szintén kisebb meglepetés Alexander Ursenbacher 4-0-s sikeres Mark Joyce ellen.
Jimmy White mellett a szerdai játéknapon Lu Ning, a UK egykori elődöntőse is 4-3-ra győzött, Jak Jones ellen. Öt nagy breaket hozott a meccs, és érdekesség, hogy a döntő frame-ben a walesi lökött kerek 60-ast, mégis kikapott. Erősebb ellenfelet győzött le Ding Junhui, aki Ali Cartert múlta felül 4-1-es eredménnyel, az utolsó négy frame-et zsinórban nyerve.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés