Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Selby megint győzött, Hendry kilenc év óta először játszott közönség előtt

Buzás Gábor

Publikálva 18/08/2021 - 19:11 GMT+2

Véget ért a British Open első fordulója, és szerencsére nem csak az Allen - Evans-féle minibotrányról lehet beszámolni. A világbajnoki döntő mini-ismétlése ismét a tavaszi eredményt hozta, csak éppen ezúttal a kétnapos maraton helyett meg kellett elégednünk egy rapid 3-2-vel.

Mark Selby és Shaun Murphy - wst.tv

Fotó: WorldSnooker

Az első forduló egyértelműen legnagyobb rangadóját a legutóbbi világbajnokság döntősei, Mark Selby és Shaun Murphy játszották. Persze három nyert frame-ig tartó mérkőzésből nehéz nagy csatát kihozni, de azért ők kimaxolták, már ami a frame-ek számát illeti, hiszen Selby 3-2-re győzött. Túl sok említésre méltó egyébként nem volt a mérkőzésen.
Szintén 3-2-re végzett Brecel és Hawkins, és itt némi meglepetésre a belga győzött. No ezen a meccsen már bőven volt látnivaló. Az első frame-ben Brecel 55 ponttal vezetett, de Hawkins 61-gyel lopott. Aztán jött egy-egy százas break, amivel az egykori vb-döntős 2-1-re vezetett. Itt viszont, ahogy Kurucz Laci szokta mondani, behúzták a kéziféket. Az utolsó két frame-ben bőven jöttek a hibák, és ennek következtében az izgalom dominált. Brecel egyenlített, majd (ismét számtalan ügyetlenkedés után) a feketével megnyerte a döntő frame-et, és továbbjutott.
Asztalhoz lépett Stephen Hendry, aki bár a második szezonját futja visszatérése óta, mégis ez volt kilenc éve az első meccse, amit nézők előtt játszhatott. Sőt, összességében ez volt a negyedik meccse, mióta ismét a Main Touron próbálkozik. Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk: Hendry egyelőre csak olyan játékost tud legyőzni, aki nincs jó formában, és különben sem tartozik a legjobbak közé. A skót szerencséjére ilyen ellenfelet kapott Chris Wakelin személyében, akit 3-2-re le tudott gyűrni. Ezt mondta utána a hétszeres világbajnok:
"Sok minden adhat önbizalmat számomra a mai meccsből. A hosszú belökéseim kifejezetten jól sikerültek, különösen a meccs első felében. Időnként kifejezetten szép volt a kilökésem, és most ez a legfontosabb. Nagyon kemény technikai munkát végzek Stephen Feeney-vel. Minden nap egyre jobban megy a snooker, de a meccsrutin persze még hiányzik."
Az volt a visszatérésem egyik legfőbb oka, hogy ilyen hangulatban játszhassak, mint amilyen ma este volt. Csodálatos élmény volt. Szerencsénk volt, mert tele volt az aréna Selby meccse miatt. Fantasztikus élmény teltház előtt játszani.
picture

Stephen Hendry - wst.tv

Fotó: WorldSnooker

Az első forduló legnagyobb meglepetése Kyren Wilson kiesése. A világranglista hatodik helyezettje 3-2-re kapott ki Ashley Hugilltól, aki mindössze a 79. helyen áll. Ráadásul úgy kapott ki Wilson, hogy mindkét megnyert frame-jét százas breakkel hozta. De hiába, mert Hugill a feketével megnyerte a másodikat, egy 80-assal a harmadikat, majd a döntő frame-ben lökött egy 57-es breaket. Ő ezt nyilatkozta:
"Ez életem legnagyobb sikere. A ranglista hatodik helyezettjét, egy igazi topjátékost győztem le, ráadásul ez volt életem első tévés győzelme, ha nem számítom a Shoot Outot. Sok önbizalmat tudtam meríteni a Championship League-ben nyújtott játékomból (ott többek között Maguire ellen nyert csoportot), és úgy álltam ki a mérkőzésre, hogy biztosan nem adom meg magam.
Ma este visszautazom Sheffieldbe. Amikor edzek, igyekszem legalább heti háromszor játszani Yan Bingtaóval, és ez nagyon sokat segít nekem."
Hát most edzhet Yannal, mert ő meglepetésre kikapott Lukas Kleckerstől.
Szerda este és csütörtökön egész nap a második forduló mérkőzései következnek, ahol összejött egy Mark Williams - Dominic Dale csata, egy Hossein Vafaei - Mark Allen rangadó, valamint egy Selby - Ali Carter és egy Judd Trump - Stuart Bingham csúcsmeccs.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása