Matematikusok egy összetett képlet alapján végeztek számításokat, melyek a modernkor snookerjátékosainak teljesítményét vetették össze. A végeredmény szerint John Higgins a legjobb játékos 1968 óta.


Higgins mögött Ronnie O'Sullivan végzett a második helyen, Mark Williams lett a harmadik, Stephen Hendry a negyedik. A számítások elvégzését a Limericki Egyetem matematikusa, Joseph D. O'Brien vezette, és a Journal of Complex Networks (Összetett hálózatok magazinja) című lapban jelent meg. Közel 48.000 mérkőzés eredményét vették számításba 1968 és 2020 között (ezek szerint a Players Championship döntője benne sem volt!). Az algoritmus súlyozza az eredményeket attól függően, hogy mennyire volt fajsúlyos az ellenfél, és magában foglalja azt is, hogy az éljátékosok milyen eredményeket értek el egymás ellen. 
És Higgins végzett az élen az összevetésben, annak ellenére, hogy nem ő áll a legjobban a legnagyobb trófeák tekintetében. A skótnak négy világbajnoki címe van, míg Hendry hét, O'Sullivan hat trófeával büszkélkedhet. A másik két sztár pontszerző tornákkal is jobban áll, hiszen O'Sullivan összesen 37-et, Hendry pedig 36-ot gyűjtött, Higgins viszont "mindössze" 31-et (illetve 2020-ig "csak" 30-at).
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44
Higgins ezt mondta a hír hallatán:
"Igazán örülök, de az a helyzet, hogy nem nyertem elég trófeát ahhoz, hogy a valaha volt legnagyobb lehessek. Ha nekem kellene megmondanom, hogy ki a legeslegjobb, akkor ősi riválisomnak, Ronnie-nak adnám ezt a címet..."
forrás: wst.tv
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
TEGNAP - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
TEGNAP - 08:50