Erre senki sem számított. A torna előtt, a Selby elleni negyeddöntő, és pláne az O'Sullivan elleni döntő előtt. Ugyan ki gondolhatta komolyan, hogy a világranglista 81. helyén álló játékos képes lesz megnyerni ezeket a meccseket?


Márpedig Jordan Brown megnyerte mind a hét mérkőzősét. Ebből ötöt döntő frame-es csatában, beleértve a finálét is. Kérdés, hogy mi a nagyobb meglepetés, Brown győzelme, vagy O'Sullivan veresége?
Brown végső sikere a torna kezdete előtt 750-szeres pénzt fizetett, már ha véletlenül valaki éppen rá fogadott. Eszméletlen ritka, hogy ennyire alacsonyan rangsorolt játékos egyáltalán döntőt játsszon, hát még az, hogy győzzön. A rekord ugyan nem dőlt meg, hiszen Harold annak idején a ranglista 93. helyéről győzött az Asian Openen, de ettől még óriási teljesítmény. 
Scottish Open
A címvédő bejutott a legjobb 32 közé
5 ÓRÁJA
Brown a 70.000 fontos csekk mellett ugyanennyi ranglistaponttal is gazdagabb lett, ami azt jelenti, hogy kvalifikált a hétfőn máris elkezdődő Players Championshipre. Ahol egyébként Higgins lesz az első ellenfele. 
"Hihetetlen, hogy legyőztem a valaha volt legnagyobb snookerest. Már egyáltalán játszani is megtiszteltetés volt ellene. Higgadtan játszottam, nem az ellenféllel foglalkoztam. Ha azon gondolkodsz, hogy Ronnie az ellenfeled, akkor nem sok esélyed van. Csakis a saját játékomra figyeltem, és ez bevált."

AY0I4769-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

O'Sullivan szempontjából is érdekes a végeredmény. Kapott már ő ki döntőben, természetesen ez bőven megesik vele is. No de hogy ennyire alacsonyan rangsorolt ellenféltől kikap, arra ki számított? Van egy olyan rossz érzésem, hogy egyszerűen nem hitte, hogy kikaphat, és ezért nem játszott elég élesen. Zhou és Williams volt a két korábbi ellenfele, akiket nagyra becsül, és akik ellen ennélfogva oda is tette magát. A döntőben viszont nem volt elég meggyőző a játéka. Ezt mondta utána:
"Minden pillanatát éveztem a meccsnek. Fantasztikusan éreztem magam. Imádom Jordant, egy nagyszerű fickó. Örülök a győzelmének. Fantasztikusan jó játékos. Elég jól játszottam ma, és nem sokat tudnak legyőzni, amikor elég jó a játékom."
Scottish Open
A legnagyobb favoritok győztek a walesi skót tornán
6 ÓRÁJA
UK Championship
Mark Selby a UK Championship legnagyobb mákkirálya – itt a torna 5 legnagyobb mázlija
7 ÓRÁJA