A Paul Hunter Classic pénteki játéknapján megszületett a szezon első maximum breakje, mely egyben az első indiai játékos által lökött hivatalos 147. A szerzője Aditya Mehta, a világranglista 49-dik helyezettje, aki közel egy évvel ezelőtt első indiai játékosként döntőt játszott egy pontszerző versenyen, ráadásul az elsőn, melyet Indiában rendeztek. Egyszóval már most, 28 évesen, hatodik profi szezonjában India nemzeti hőse lett, már ami a snookert illeti.
"Fantasztikus érzés. A golyók szétnyíltak, és már akkor tudtam, hogy esélyem van a maximumra, amikor 32-nél jártam. Korábban csak kétszer löktem 147-et, az egyiket edzésen, a másikat egy indiai bemutató meccsen. Reménykedtem, hogy egyszer majd meglesz egy profi versenyen is, és most teljesen váratlanul sikerült."
Ez a maximum break, mivel kis pontszerzőn esett, nem fizet különösebben jól, mindössze 1500 fontot kap érte Mehta. De a maximum az utóbbi években már nem annyira a pénzdíjról szól, hanem sokkal inkább a dicsőségről, hiszen még mindig elég ritkán esik meg. Ronnie O'Sullivan Welsh Openen, tehát március 2-án lökött maximuma óta ez volt az első, összességében pedig a 106-dik hivatalos maximum.
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
12 ÓRA
Egyetlen apró szépséghibája van a történetnek: Mehta elvesztette a mérkőzést, a 147 ellenére. Maguire ellen játszott a legjobb 32 között, a maximummal szépített 2-1-re, de végül 4-2-re kikapott. Így egyébként összejött egy Trump - Maguire rangadó vasárnapra.
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
16 ÓRA
Snooker
Mark Selby beszél a dicsőségről, és Bingham kritikájáról
16 ÓRA