Vasárnap kezdődik a 2021-es Masters. Jó ideig úgy szóltak a hírek, hogy az eredeti helyszín, az Alaxandra Palace fog helyt adni a 16 legjobbnak, akik ezzel tehát "kiszabadulnak" Milton Keynes-ből. Ráadásul 1000 néző is élvezhette volna élőben a meccseket.


Aztán jött az angliai mutáns vírus, ami miatt előbb a nézőktől kellett idő előtt búcsút venni, majd kiderült, hogy nem mehetnek Londonba a játékosok, ismét Milton Keynes, azon belül is a Marshall Arena lesz a helyszín. 
Egészen pontosan tegnapi, azaz hétfői hír, hogy újabb korlátozásokat vezet be a brit kormány Anglia területén. A magyar szemmel már-már értelmezhetetlenül részletes leírás a sportolási lehetőségekre is kiterjed. A beltéri sportolás eddig sem volt engedélyezett, és mostanól a kültéri pályák, uszodák, lőterek, lovagló-, íjász-, vezető- és  golfpályák is bezárnak. A mozgássérültek továbbra is sportolhatnak kültéren, szervezett körülmények között. Persze Angliában senki nem fog emiatt kamu kerekesszéket venni...
Snooker
Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legparádésabb lökései a szezonban
25/05/2022 11:05
Ami pedig minket, egyszeri sportrajongókat érint: a versenysport maradhat. Így nem fenyegeti veszély a profi snooker egyik csúcspontját, a Masterst sem. Ami tehát vasárnap 14 órakor rajtol, Trump és Gilbert összecsapásával. Az Eurosport 2 élőben közvetíti a mérkőzést. 20 órától már az Eurosport 1-en lesz látható Kyren Wilson és Lisowski csatája.
A címvédő Bingham hétfő délután áll asztalhoz, Un-Nooh ellen. Érdekesség, hogy tegnap is találkoztak, mégpedig a Championship League keretei között. 3-0-ra győzött Bingham, de nem ez az igazi különlegesség, hanem az, hogy a második frame-ben lökött egy maximumot. Ez volt Bingham nyolcadik hivatalos 147-es breakje, amivel tovább erősítette az örökranglista negyedik helyén elfoglalt pozícióját. Csak O'Sullivan (15), Hendry (11) és Higgins (11) löktek nála többet, Ding és Murphy követi 6-6 maximummal, Ford és Trump pedig fejenként öttel. Íme Bingham hétfői csodája:
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24