Ronnie O'Sullivan régóta hangoztatja, hogy a futás az elsőszámú szenvedélye, mely a snookert is megelőzi (nem véletlen, hogy a Futás címmel jelentette meg önéletrajzát). Az utóbbi években az egészséges táplálkozás is felzárkózott nála a futás mellé.

Sokszor elmondta, hogy a snooker háttérbe szorul az életében az egészséges életmód mellett. Ugyanakkor egyértelmű, hogy a fittsége komoly szerepet játszik abban, hogy folyamatosan kitolódik a pályafutása, és hogy még 45 évesen is a világ legjobbjai közé tartozik.
A hatszoros világbajnok számára pozitívum, hogy a fittségre tud koncentrálni, miközben játékostársai közül sokan mélyre sodródnak a profi léttel járó magányosság és mentális nyomás terhei alatt.
Snooker
Hihetetlen történetek a világbajnoktól, aki két hétig nem kelt ki az ágyból
11 ÓRÁJA
"Sok játékost látok, és ha nem is beszélek mindegyikükkel, de azt többnyire látom, hogy ki mit csinál, ki merre tart. Úgy látom, sok profinak szüksége van valamilyen addikcióra ahhoz, hogy megbirkózzon a snooker állította nehézségekkel. Van, aki iszik, van, aki eszik, mások szerencsejátékkal vagy számítógépes játékokkal foglalják el magukat. Számomra a futás jelenti ezt a függőséget. Nagyon sokat köszönhetek a futásnak, és remélem, még sokáig elkíséri az életemet. 45 éves vagyok, és az utóbbi tíz évben sosem éreztem magam ennyire fittnek."
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115671.jpg
O'Sullivan azonban nem volt mindig ilyen egészséges. Életének egy hosszabb periódusa éppen ellenkező szemléletben haladt, és 2000-ben rehabra került. Ennek következtében kezdett bele a fitt életmódba. Korábban az Eurosportnak beszélt erről:
"Reggel, ahogy felkeltem, ittam egy pohárral, és elszívtam egy jointot, csak hogy működésbe hozzam magamat.
Mostanra az egészség megszállottja lettem. Nagyon sokáig éltem egészségtelenül, talán tíz évestől 25 éves koromig. Amikor kijöttem a rehabról, rájöttem, hogy addiktív a természetem, és ettől sosem fogok megszabadulni. Sikerült azonban jó irányba fordítanom ezt, és szerencsére most már az egész életemet előreviszi."
forrás: metro.co.uk
Snooker
Judd Trump elköltöztetné a snooker világbajnokságot
15/09/2021 12:08
Snooker
Drago szerint Trump nem nyerhet 9-es poolban
09/09/2021 07:46