Mark Allen a Paul Hunter Classic legújabb bajnoka, miután az utolsó napon döntő frame-ben legyőzte Alan McManust és Rod Lawlert, aztán a fináléban Trumpot is felülmúlta 4-2-es eredménnyel. Vagy inkább úgy korrekt a megfogalmazás, hogy Trump múlta alul az észak-ír játékost. A döntőben ugyanis mind a ketten igen gyengén, sok hibával játszottak, különösen Trump.
Az ötödik frame-ben például visszajött snookerhátrányból, és freeballt kapott, de kihagyta a nem nehéz feketét. A meccs első két frame-jében még jól ment neki a breaképítés, de aztán pontosan ez a játékelem hagyta cserben, márpedig ez az abszolút erőssége. A biztonsági játékában nemigen bízhat, mert a remek megoldásokat jobbára gyermeteg hibák követik nála.
Allen tehát 3-2-re vezetett, és a hatodik frame-re nagyszerűen összeszedte magát. Ez volt az első alkalom, hogy félszáz feletti breaket hozott össze, ezúttal viszont egészen 88-ig jutott, ami persze bőven elég volt a győzelemhez. Allen ezzel a negyedik PTC-sikerét aratta, és idén mindkét kis pontszerzőn eljutott a döntőig. Azonban az is hozzátartozik a képhez, ahogy ő maga is elmondta, hogy csak az eredménnyel elégedett, a mutatott játékával nem.
Snooker
Világsztárok sorát győzte le, saját hibája motiválta Ricky Waldent
EGY NAPJA
Más kérdés, hogy Trump ellen az utóbbi négy mérkőzését megnyerte, és egészen remek a PTC-döntőbeli mutatója: 4-1. Allen egyetlen százas breaket lökött a tornán, ugyanannyit, mint volt élettársa, és gyermeke anyja, Reanne Evans, aki viszont a főtáblára sem került fel.
Snooker
Révész Bulcsú két trófeával kezdte a szezont
23/09/2021 07:32
Snooker
Hihetetlen történetek a világbajnoktól, aki két hétig nem kelt ki az ágyból
20/09/2021 13:43