Elkezdődött a German Masters, ami már az első forduló előtt is bőven hozott meglepetéseket. 


A novemberi selejtezőben számos esélyes elbukott, elsősorban Selby, Robertson, Allen és Wilson kiesése növelte a főtáblára kvalifikálók esélyeit. O'Sullivan nem is nevezett, és Higgins, bár kiharcolta a részvételt, pozitív koronavírus tesztet produkált, ezért természetesen nem vehet részt a versenyen. A világranglista első 16 helyezettje közül így mindössze hatan: Trump, Murphy, Maguire, Ding, Bingham és Lisowski vágtak neki a tornának.
Utóbbi két topjátékos még nem is lépett asztalhoz, az első négy közül viszont ketten máris búcsúztak. Murphy és Maguire egyaránt 5-4-re kapott ki, Jamie O'Neilltől, illetve Dale-től. Ding is döntő frame-re kényszerült a lengyel Filipiak ellen, de ő legalább továbbjutott. Az esélyesek közül csak Trump játszott magabiztosan, aki 5-1-re hozta a meccsét Mark Davis ellen. Perry lesz a következő ellenlábasa.
Snooker
Shaun Murphy: "Ronnie egyetlen lökéssel megváltoztatta a snookert"
TEGNAP 14:23
"Igyekszem minél több versenyen ott lenni. Nagyon élvezem a snookert jelen pillanatban, örülök, hogy ismét versenyezhetek, örülök, hogy megint van egy verseny. 
Joe nagyon erős játékos, olyan, mint Mark Davis. Mindketten régóta tagjai az élmezőnynek, és az embernek a legjobbját kell nyújtania ellenük ahhoz, hogy győzni tudjon" - mondta a világelső.
Csütörtökön véget ér az első forduló, Bingham (sajnos délelőtt) játszik Zhou Yuelonggal egy rangadót, Lisowski pedig Heathcote-tal csap össze, ugyancsak ebéd előtt. Délután jönnek a szerdai győztesek, akik között ott találjuk Hawkinst is, akinek ez a foghíjas verseny jó lehetőség lehet arra, hogy hosszú idő után ismét villantson valamit. 
Őszintén szólva nagyon nehéz elképzelni, hogy bárki legyőzze Trumpot. Bingham, Hawkins, Lisowski, Zhou, Ding, esetleg Perry, elsősorban ők lehetnek a legnehezebb ellenfelei. Túlzás lenne a sétagalopp kifejezést használni, de nehéz nem észrevenni, hogy Trump máris nagyon közel került szezonbeli negyedik pontszerző trófeájához.
Snooker
Zhao dominanciájával indult az új snookerszezon
TEGNAP 11:42
Snooker
Tisztes helytállás a mélygarázsos snooker Eb-n
28/06/2022 16:28