Magyarán mindhárom Triple Crown-torna címvédője ott lesz a 2021-es világbajnokság nyitónapján.

Komoly felhozatal. O'Sullivan ellenfele az újonc Mark Joyce lesz, akivel mindössze kétszer futottak össze komolyabb meccsen, az egyik 2007-ben volt, a másik 2017-ben. Utóbbit egyébként Joyce nyerte. Az idei WST Pro Seriesen is találkoztak, ez volt az a bizonyos meccs, amiről a hatszoros világbajnok elkésett, és ezért bukta az első frame-et, aztán 14 perc alatt hozta a következő kettőt, és 2-1-re győzött. No hát mindenesetre ebből ne induljunk ki.
Velük egyidőben kezd Yan Bingtao és Martin Gould. Akármennyire is Masters-győztes, és a jövő világbajnoka a kínai, mégsem lehet toronymagas favoritként kezelni ezen a mérkőzésen. Azért sem, mert a legutóbbi meccsüket Gould nyerte, és azért sem, mert az angol egy hosszú hullámvölgy után az utóbbi egy évben ismét képes jó teljesítményekre. Meg azért sem, mert Yanon eszméletlen teher lehet, hogy friss Masters-győztesként alighanem fél Kína már tőle várja a világbajnoki címet, nem Dingtől. Ezt a mérkőzést az Eurosport Playeren lehet nézni.
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
16 ÓRÁJA

Martin Gould

Fotó: Other Agency

15:30-kor kezd Neil Robertson és Liang Wenbo, valamint Stephen Maguire és Jamie Jones. A kínai elég peches a sorsolással, hiszen tavaly is Robertsont kapta az első körben, és ki is kapott tőle. Mint ahogy előtte zsinórban még négy mérkőzésen. Legutóbb 2013 nyarán győzte le az ausztrált. Ráadásul tőle kapott ki élete egyetlen Triple Crown-döntőjében, a 2015-ös Egyesült Királyság Bajnokságán is.
Liang pocsék szezont futott, kicsit meglepő, hogy kvalifikált a Crucible-be, igaz, viszonylag könnyű ellenfeleket kapott Rod lawler és Lu Ning személyében. Robertson ezzel szemben megnyerte a két legjobban díjazott pontszerző versenyt, a UK-t és a Tour Championshipet. A világbajnokság egyik favoritjaként természetesen ezen a meccsen is ő az esélyes, de ne feledjük, hogy akármilyen jó előjelekkel érkezik a Crucible-be, a 2010-es címe óta mindössze egyetlen elődöntőre futotta tőle.
Maguire és Jones csak egyszer futottak össze, annak is már hét éve - egyébként a walesi nyert 5-0-ra. A skót ebben a szezonban a Welsh Openen elért elődöntőtől eltekintve gyengén muzsikált, de ő aztán tényleg a legkiszámíthatatlanabb figura. Nem tűnik toronymagas esélyesnek Jones ellen, aki három jó győzelemmel a zsebében és a kezében érkezik a Crucible-be.
Este O'Sullivan és Joyce befejező szakasza mellett elkezdődik David Gilbert és Chris Wakelin mérkőzése. Első ránézésre mondhatnánk, hogy a torna legérdektelenebb meccse, és az első szakasz nyilván az is lesz Ronnie-ék mellett. De azt azért érdemes tudni, hogy Wakelin búcsúztatta a selejtezőben a kétszeres világbajnoki döntős Matthew Stevenst, valamint a nála jóval esélyesebb Xiao Guodongot. Érdekesség, hogy a négyszeres pontszerző negyeddöntős profi Mark Selby és Kyren Wilson mellett éppen Gilberttel szokott gyakorolni.
Profi meccsen viszont csak egyszer találkoztak, annak is közel nyolc éve. Gilbert két éve elődöntőt játszott a világbajnokságon, mint ahogy az utóbbi két Mastersen is. Ő az esélyes, de edzéstársak között tudnak történni érdekességek. Az Eurosport Playeren láthatjuk őket is.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19