Reanne Evans tízszeres női világbajnok lesz a Ronnie O’Sullivan Show harmadik kiadásának egyik vendége június 26-án. Az angol snookeres 2005-ben, az első világbajnoki trófeája megszerzésekor még csak 19 éves volt. Akkoriban Mark Allen volt a kedvese, és Evans nem sokkal később teherbe esett. Hét és fél hónapos hassal is meg tudta nyerni a világbajnoki címet 2006-ban, aztán megszülte Laurent, majd 2008-ban szakított az észak-ír snookeressel, és mindeközben is minden egyes évben megnyerte a VB-t. Immár tízszer. A női mezőnyben nincs komoly ellenfele.
A férfiak között is megpróbálkozott, de nem ment sokra. A hatpirosas világbajnokságon legyőzte Higginst, és szabadkártyát kapott a 2010/11-es Main Tourra. Mind a 18 meccsét elbukta, és kiesett. Aztán amatőrként kijutott a 2013-as Wuxi Classicra, miután a selejtezőben legyőzte Thepchaiya Un-Nooh-t. Első női főtáblás játékosként Neil Robertson lett volna az ellenfele, de balszerencséjére szabadkártyás meccset kellett játszania, és kikapott egy kínai tinédzsertől, Zhu Yinghuitól.
Néhány napja viszont csodás játékot mutatott a Snooker Legends Tour egyik állomásán, és a versenysorozat kiötlője, Jason Francis úgy döntött, hogy felkarolja a tehetséget. Mostantól fogva tehát ő a menedzsere. És mint ilyen, első lépésként szerződtette a SightRight nagyszerű edzőjét, Stephen Feeney-t, aki Binghammel és Goulddal ért el remek eredményeket. Sőt, Jimmy White is beszállt a csapatba, ő az ismertségét és a kapcsolatait fogja felhasználni Evans „reklámozására”.
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
TEGNAP 13:46
Nyilván Feeney munkája a legeslegfontosabb, hiszen lehet akármilyen ismert valaki, ha nem tud meccseket nyerni férfiak ellen, akkor nem sokra megy vele. Feeney azt állítja, hogy hat hónap alatt 50%-ot tud javítani Evans játékán. Márpedig akkor bizony szép eredményeket érhet el, és eljuthat a jövő évi Main Tourra. Ez a cél.
Addig is a European Tour állomásokat kell célba venni. Az első kis-pontszerző verseny Lettországban lesz, augusztus 7-10-ig.
forrás: Pro Snooker Blog
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
TEGNAP 10:27
Snooker
Mark Selby beszél a dicsőségről, és Bingham kritikájáról
TEGNAP 10:02