Lukas Kleckers számára november 18-a örökké emlékezetes nap marad, hiszen élete legjobb teljesítményét nyújtva megszerezte élete legnagyobb győzelmét. Legyőzte Selby-t a Northern Ireland Open második fordulójában, ráadásul 4-0-ra.
Kérdés persze, hogy meddig lesz ez élete legnagyobb sikere. Ha például megnyeri ezt a tornát, azzal nyilván felülírja az élményt. De egyelőre számára ez a csúcsteljesítmény. Ezt mondta utána:
"Nagyon jól játszottam. Az első frame bárkié lehetett volna, szerencsém volt, hogy megnyertem. Aztán a következő három frame-ben nem hibáztam. Nagyon örülök annak, hogy így tudtam játszani. Ez volt életem legjobb teljesítménye profi mérkőzésen."
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
TEGNAP 13:46
A 24 éves német korábban már volt profi, de 2019-ben kiesett a Main Tourról. Egy évet a Challenge Touron töltött, és az ottani jó eredményeivel kvalifikált ismét a legjobbak közé. A 2019-es Welsh Openen már bejutott a 32 közé, akkor Ebdont és Un-Nooh-t győzte le. Most Chang Bingyu és Selby után Zhao Xintong várja a harmadik körben.
Kiesett egy másik szupersztár is, mégpedig Robertson, aki Woollastontól kapott ki. Akárcsak múlt héten, a German Masters selejtezőjében. A vörös hajú angol éppen a múlt heti sikerére alapozott:
"Magabiztos voltam, mert múlt héten is legyőztem őt. Gyerekkoromban Neil a városomban, Leicesterben élt, és sokat játszottam vele, amikor 17-18 éves volt. Hiába a harmadik a világranglistán, nem ijedek meg tőle, őt is csak egy játékosnak látom, mert nagyon jól ismerem."
Selby és Robertson búcsúja talán arra mutat, hogy nem lehetett teljesen véletlen a múlt heti selejtezős vereségük. Lehet, hogy kicsit leeresztettek mindketten. Mellesleg elég rosszkor, mert most kezdődik az igazi nagyüzem. Vagy lehet, hogy inkább a UK-re tartalékolnak?
Két további világbajnok búcsúzott a tornától, de egyikük kiesése sem mondható óriási meglepetésnek. Williams is és Bingham is elég vacak formát mutat mostanság. A walesi világbajnok Dale-től kapott ki, Bingham viszont egy kínai újonctól, Zhao Jianbótól. Aki 17 évesen életében először játszhat harmadik fordulós mérkőzést. 
A torna kétszeres címvédője, Trump simán győzött, és útközben lökött egy 147-es brekaet. Ez volt a világelső ötödik hivatalos maximuma, közel három éve lökte a legutóbbit - éppen Kleckers ellen. Összesen immár 161 hivatalos 147-es break áll a rekordok könyvében.
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
TEGNAP 10:27
Snooker
Mark Selby beszél a dicsőségről, és Bingham kritikájáról
TEGNAP 10:02