Hullámzó, izgalmas mérkőzéssel indult a Players Championship. Ez az a verseny, amelyen a szezon 16 legjobb játékosa vesz részt. Illetve egészen pontosan a 16 legtöbb pontot gyűjtő játékos. Nincs ott ugyanis sem a Masters bajnoka, Yan Bingtao, sem a Champion of Champions győztese, Mark Allen. Mert ők rosszul szerepeltek a pontszerzőkön.


Ettől még nagyon erős a mezőny. A világelső Trump az egyéves ranglistát is utcahosszal vezeti, ennek következtében első kiemelt volt a versenyen, és a 16. helyen rangsorolt Binghamet hozta útjába a sors. Aki egyébként hangyányival előzte meg Murphy-t, aki ezért nem lehet ott a versenyen. Trump nagyon rosszul kezdett, a 2015-ös világbajnok 2-0-ra vezetett. A világelső a második frame után magára talált, és hirtelen nyert három frame-et. Őszintén szólva azt hittem, hogy erre nem feltétlenül lesz válasz, de lett. Bingham nem ingott meg, olyannyira, hogy egy maximumkísérlettel (113) egyenlített. 
A következő frame-ben is lökött egy 50 felettit, de Trump ellopta, és megint vezetett. Aztán Bingham egy újabb maximumkísérlettel hozakodott elő, mely ezúttal 112-nél szakadt meg. 4-4 lett ezzel, majd 5-4-re már ő vezetett. A tizedik frame-ben a meccsball előtt akadt meg a breaképítésben, mert pozíción kívül maradt, és Trump ezt a frame-et is ellopta. 
German Masters
Három lökés, két egyfal - hát miket bevállalt itt Yan Bingtao?
2 ÓRÁJA
A döntő frame-ben pedig golyót sem tudott belökni a világelső. Nem azért, mert annyira ügyetlen volt, hanem azért, mert Bingham nem adott rá jó sanszot. Ő viszont kapott hármat is, amelyekből végül összekalapálta a győzelmet. Ezt mondta utána:
"3-2-nél elkaptam a ritmust. Judd látta, hogy jól megy nekem, érezte a nyomást, és hibákat követett el. Valami nem stimmelt nála. 
Néztem tegnap Jordan Brownt a walesi döntőben Ronnie ellen, és inspirációt merítettem belőle. Olyan volt, mint Dávid és Góliát összecsapása, és ma én is így éreztem magam."
Trump pedig így nyilatkozott:
"Nem érzem, hogy vereséget érdemeltem volna, egyszerűen nem az én napom volt. 4-4-nél a sárgáról bontottam, de nem maradt folytatás, ez fontos momentum volt. A döntő frame-et egy jó breakkel harcoltam ki. Csak egyetlen esély kellett volna, de Stuart nem engedett az asztalhoz."
A másik mérkőzésen Kyren Wilson sima 6-1-gyel jutott túl Day-en. Kedden már négy mérkőzést játszanak. 14 órakor kezd Robertson és Lu Ning, valamint Lisowski és Gould. 20 órakor pedig O'Sullivan - Ding, valamint Zhou Yuelong - Hawkins csatákat rendeznek.
German Masters
Robertson már nem mesterkedik Berlinben
TEGNAP 08:18
German Masters
Szerencsés lökés ide vagy oda, kifogott a fiatal kínai a háromszoros világbajnokon
26/01/2022 18:41