Nyolcan kvalifikáltak a 2021/2022-es snooker idényre (és ezzel az azt követőre is, hiszen minden új Main Tour tagság két évre szól) a Q Schoolon keresztül.

Összesen 14 helyet lehet megcsípni ezzel a kvalifikációs tornasorozattal. Az eddigi nyolc játékos többsége régi motoros, mindössze két fiatal van köztük: Yuan Sijun, illetve Jackson Page. A 19 éves walesi adott interjút a metro.co.uk-nak.
.
Snooker
Shaun Murphy beszél az óriáskígyóról, aki megfojtotta
TEGNAP 13:25
Page már 15 évesen feltűnt, amikor szabadkártyás játékosként két meccset is nyert a 2017-es Welsh Openen. 2019-ben állt profinak, miután megnyerte az U18-as világbajnokságot. Az első két szezonja azonban nem sikerült jól, így az elmúlt szezon végén kiesett a profi mezőnyből. A június eleji Q School első állomásán öt győzelmet aratott, a belga Daan Leyssen, az ír Michael Judge, az iráni Soheil Vahedi, az angol Sean Harvey és a ciprusi Michael Georgiou ellen.
https://i.eurosport.com/2017/02/14/2024999.jpg
"Megkönnyebbültem, mert nem volt jó az előző szezonom, és örülök, hogy továbbra is ott lehetek a profi versenyeken. Remélem, idén jobban fog menni a játék. Nem igazán ünnepeltem, mert úgy érzem, hogy nekem ott a helyem a Main Touron, úgyhogy inkább csak megkönnyebbülést éreztem.
Igazából vártam a Q Schoolt, mert vacak szezont futottam, és kíváncsi voltam, hogy hol tartok, mire elég most a játékom. Örülök, hogy elég simán hoztam a meccseimet, főleg az utolsó két fordulóban. Elégedett vagyok, mert az utolsó napon már kifejezetten jól ment a snooker.
Nem egyszerű ez a kvalifikációs torna, mert sok olyan játékos van, aki képes legyőzni, ha nem megy jól a játék. Elég rosszul kezdtem, de egyre jobban snookereztem. Az első meccsem volt a legnehezebb, nagyon nem ment a játék. Nem igazán tudom megmondani, hogy mi volt az oka, de úgy éreztem, mintha akkor fogtam volna először dákót a kezemben, nagyon rossz érzés volt.
https://i.eurosport.com/2021/06/11/3150650.jpg
Sokat készültem, kondiztam is, tényleg mindent megtettem, hogy jól menjen a játék. Az első néhány frame pocsék volt, de aztán elkezdtem jobban játszani, és onnantól már nem volt gondom. Semmit sem tudtam róla (Leyssenről), de jól játszott, nehéz golyókat lökött be, hosszúkat is. A biztonsági játéka viszont nem volt az igazi. Néhány éve még megeshetett, hogy az első fordulóban olyan játékos jön szembe, aki semmit sem tud, de ma már ilyen nincs, az indulók 99%-a tud snookerezni.
Diétáztam az utóbbi hetekben, és le is pattant rólam jó 12 kiló. Jobban odafigyelek arra, hogy egészségesen egyek, esténként elmegyek golfozni, és időnként felmegyek a közelünkben a hegyre. Jó érzés, hogy fogytam, lötyög rajtam a mellény. Szeretnék még egy kicsit leadni. Mindig is nagyobb darab fickó leszek, de azért egy kicsit még le tudok adni.
Ha megnézzük Juddot, ő csupa izom, és elképesztő dolgokat művel az asztal mellett. A legjobbak, például Ronnie, odafigyelnek a fittségre, és egyértelműen ez visz előre. Nem véletlen, hogy a legjobbak ennyire figyelnek a fizikumukra, érdemes tanulni tőlük.
Az első profi szezonom még egész jól sikerült. Megnyertem a nyerhető meccseket, és olyanoktól kaptam ki, akik felettem álltak a ranglistán. Ezzel minden rendben volt. A második szezonom viszont pocsékul alakult. Az első versenyen még eljutottam a nyolcaddöntőig, de azután gyakorlatilag semmi sem sikerült.
https://i.eurosport.com/2021/06/11/3150649.jpg
A világbajnoki selejtező előtt néhány héttel a menedzserem adott nekem egy kis fejmosást. Azt mondta, nem gyakorolok annyit, mint amennyit kellene. Általában nyolc órát edzek. Nem is ezzel volt a baj, hanem azzal, hogy 1-2 körül mentem csak le a klubba, és késő estig snookereztem. Még mindig tinédzser vagyok, néha egész nap ágyban maradnék, és ez nem jó így. Úgyhogy változtattam az életemen. Korán kelek, lezuhanyozom, és megyek gyakorolni. Sokkal jobb így. A tavalyi szezonban nem dolgoztam elég fegyelmezetten, de azt gondolom, ezzel már nem lesz gond, és remélem, így jönnek majd az eredmények is.
Még mindig nagyon fiatal vagyok. 15 évesen indultam az első profi versenyemen, jó korán kezdtem. Folyamatosan fejlődök, és remélem, a következő két szezonom jobb lesz. Igyekszem bejutni a 64 közé, lehetőleg már az első szezonban, és onnantól remélem, nem lesz megállás."
Snooker
Zhou Yuelong: változtatnom kell a mentalitásomon
17/06/2021 13:22
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48