Ez az összeg természetesen a rászorulókat hivatott segíteni, tehát azokat, akik nem keresnének ennyit egy szezonban.
Ezt persze sok játékos esetében nem lehet előre tudni, tehát sokan lesznek, akik megkapják a pénzt, de majd levonják a későbbi pénzdíjaikból. A WST igazgatója, egyben a Matchroom pénzügyi igazgatója, Steve Dawson ezt nyilatkozta:
"Nehéz időket élünk, és ez a garantált összeg számos játékosnak segíteni fog abban, hogy biztos körülmények között tudjon élni és gyakorolni.
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
25/09/2022 - 11:46
A legnagyobb sztárok hatalmas összegeket keresnek. Emlékezhetünk, hogy Judd Trump három éve átlépte az egymillió fontos álomhatárt egy szezonon belül.
Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a ranglista hátsóbb régióiban semmire sincs garancia. Ezzel az újítással az alacsonyabban rangsorolt tehetségeket kívánjuk támogatni.
2010-ig, mielőtt a Matchroom átvette a snooker irányítását, szezononként nagyjából 3,5 millió font volt a pénzdíjak teljes összege, és a játékosok fejenként mintegy 5000 fontot fizettek nevezési díjakra. Utóbbit eltöröltük, a pénzdíjak pedig a sokszorosukra növekedtek.
A pandémia rosszul érintette a snookert is, elsősorban a kínai versenyek kiesése miatt. Kínába vissza fogunk térni, de új versenyeket is tető alá hoztunk, mint a British Open, a Turkish Masters, a Hong Kong Masters és a vegyespáros világbajnokság."
Az új rendszer elérhető a Main Tour mind a 130 játékosa számára. Ebben a szezonban tesztjelleggel vezetik be, és később meglátják, hogy megtartják-e a további szezonokra is.
Hogy értelmezni tudjuk ezt a 20.000 fontot: jelenleg 20.000 ponttal áll a világranglista 80. helyén Louis Heathcote, ami azt jelenti, hogy ő két szezon alatt ennyi pénzt keresett.
A 70. helyen Zhang Anda 38.500 ponttal és fonttal áll, ami egy szezonra vetítve nagyjából megfelel a most bevezetett 20.000 fontos "segély" összegének.
Magyarán innentől lefelé, tehát körülbelül 60 játékoson effektíve segít ez az összeg. De azoknak is komoly megnyugvást jelenthet, akik ennél többet nyertek az utóbbi szezonokban, hiszen soha senki nem lehet biztos abban, hogy melyik versenye hogyan sikerül.
Ez az összeg mindenkinek nagyon jól jön, aki nem lehet biztos abban, hogy a közeljövőben eljut mondjuk egy elődöntőig (a következő versenyen, a British Openen éppen 20.000 fontot ér a négy közé jutás), vagy két negyeddöntőig (12.000 font a BO-en).
És ilyen snookeresből azért elég sok van.
European Masters
Barry Hawkins parádézott Judd Trump ellen
20/08/2022 - 07:30
European Masters
Trumppal kibabrált a légitársaság, ruhavásárlással indult számára a European Masters
17/08/2022 - 08:54