Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Különleges évkezdés Kubackinál: kétszeres apukaként ugorhat hazai sáncon

Minich Réka

Frissítve 13/01/2023 - 16:43 GMT+1

Dawid Kubacki egészen érzelmes hétvégére készülhet: először ugorhat hazai sáncon, Zakopanéban úgy, hogy vezeti az összetettet, ráadásul a verseny előtt találkozhatott először nemrég született kislányával. A jó formának köszönhetően a lengyel drukkerek természetesen győzelmet várnak tőle, de Kubackit ez sem nyomasztja.

Négysánc: Kubackinak egy erős közepes ugrás is elég volt a második fordulóban

Kubacki a Négysáncversenyen második lett, de a legnagyobb siker mégis az övé volt a zárónapon, hiszen a bischofshofeni verseny reggelén született meg második kislánya, Maja.
Hiába lett „csak” második az idei Négysáncon Dawid Kubacki, mégis neki volt a legtöbb öröme az ünneplésre. A záróverseny napjának reggelén megszületett második kislánya, akivel a zakopanei hétvége előtt tudott találkozni.
„Különleges az egész helyzet, mikor eljöttem még csak a kislányomat hagytam ott, de mire hazamegyek már ketten várnak rám. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges és jókat tudunk aludni közben.
Sok érzést kellett feldolgoznom, egyrészt, amik a sporttal kapcsolatosak, másrészt a magánéletemben történtekkel kapcsolatosakat is. Kellett egy kis idő, amíg fel tudtam mindent dolgozni, de szerencsére volt néhány napom, amit otthon tudtam tölteni.
Keddtől kezdve viszont minden a munkáról szól, már mentünk is kondizni, csütörtöktől pedig már ugrunk. Visszatértek a hétköznapok.
Jól érzem magam, magabiztos vagyok, remélem, hogy jól sikerülnek az ugrásaim. Hosszú idő után tudtunk megint Zakopanéban ugrani, minden rendben volt. A szurkolók támogatásával, és egy kis szerencsével jó eredményeket érhetünk el, remélhetőleg ez meg fog látszani a tabellán is.”
Dawid Kubacki 108 pontos előnnyel várhatja a hazai hétvégét, de a lengyelek nyáron nem tudták használni a zakopanei sáncot. A lift felújítása miatt csak nemrég adták át újra az ugróknak, de ennek ellenére a helyi ugrók jól ismerik a helyszínt.
„Ilyen szinten már néhány tréning ugrás után is meg lehet tanulni a sáncokat, szóval nincs akkora előnyünk, mert többet ugortunk itt.
Versenyről versenyre haladunk, nem gondolok még a planicai világbajnokságra. Május óta készülünk azért, hogy egész télen jó formában legyek.
Most az a legfontosabb, hogy Zakopanéban jól ugorjunk, ha szerencsém lesz a széllel, akkor akár nyerhetek is. Jó érzés lenne a helyi szurkolók által teremtett hangulatot a dobogó legfelső fokáról is átélni, de nem tudok mindent befolyásolni.
Korábban már álltam lengyel versenyen dobogón, már akkor rázott a hideg, de amikor neked szól a himnusz, az egészen más érzés. Most viszont csak magamra kell koncentrálnom, hogy mindent megtegyek, ami tőlem telik, hogy a verseny után tiszta legyen a lelkiismeretem.”
A síugró világkupa zakopanei hétvégéjét is élőben közvetítjük, pénteken 14.40-től kezdődik a kvalifikáció, szombaton 15.45-től csapatversenyt rendeznek, vasárnap pedig 16 órától egyéni versenyre kerül sor.
Forrás: skijumping.pl
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés