Nincs jó formában a lengyelek remek ugrója, aki a Négysáncon olyan gyengén ugrott, hogy inkább félúton hazautazott edzeni. Most a zakopanei hétvégére készülve szenvedett bokaficamot. Az első hírek még csak apróbb sérülésről szóltak, de azóta kiderült, hogy komolyabb a baj.

A lengyel síugró válogatott idei teljesítménye rémálomszerű, az egyetlen, aki néha tudott villantani, az Kamil Stoch volt. Ő a mélypontot a Négysáncon érte el, ahol már a kvalifikációkon kiesett, ezért az utolsó két verseny helyett inkább hazautazott, hogy pihenjen, mentálisan feltöltődjön és újult erővel vágjon bele az idény hátralévő részébe. A hétvégi zakopanei verseny előtt jó hírek érkeztek felőle, kedden még bejelentették, hogy jól mennek neki az ugrások, így indulhat a hazai versenyen. Szerdán aztán jött a feketeleves.
Egy rutinnak számító gyakorlat közben megtörtént a baj, Stoch bokája kifordult. Elsőre nem tűnt nagynak a baj, de aztán komolyan bedagadt a sérült boka, az alaposabb vizsgálatok pedig kiderítették, hogy az ízületi tokkal van gond, aminek az átlag gyógyulási ideje 14 nap. Ezzel természetesen a hétvégi verseny szóba sem jöhet, de nagy kérdés, hogy mi lesz a pekingi téli olimpiával.
Wisla
Hazai sáncon javíthatnak az eddig betliző lengyelek
03/12/2021 15:42
A lengyel Eurosport szakértője így nyilatkozott a helyzetről:
„Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az olimpiával. A sérülése két hét gyógyulást vesz igénybe, Pekingben pedig 22 nap múlva kezdődnek a játékok. Nem tudom azt elképzelni, hogy egy ekkora bajnok ne utazna el, biztos, hogy mindent meg fog azért tenni, hogy ott lehessen. Idén ráadásul sokáig ő volt az egyetlen stabil pont a válogatottban.”
A lengyelek csapatorvosa is beszélt Stoch helyzetéről:
A bal bokájában megsérült az ízületi tok és a bokaszalag is beszakadt. Most néhány napig pihennie kell, miközben kapja a megfelelő kezeléseket. Jelenleg csak annyi a biztos, hogy nem lesz ott hétvégén Zakopanéban a sáncon, az olimpiáról még semmit nem tudunk. Az ilyen fajta sérülések esetén akár egyik napról a másikra is el lehet érni nagy javulást.”
„Bemelegítés, egy pillanat koncentrációkihagyás, aztán a fájdalom. A bokám bekékült, feldagadt. Utána órákig vizsgáltak, mire megkaptam a diagnózist: sérült ízületi tok és bokaszalagszakadás, így nem lehetek ott Zakopanéban.”
Zakopane
Lindvik sorozatban másodszor nyert, Kobayashi hibázott, Granerud kiszorult a top3-ból
16/01/2022 17:34
Zakopane
A hetedik győzelméért ugrott, de a dobogóról is lecsúszott Kobayashi
16/01/2022 17:31