Marius Lindvik hiába végzett dobogós helyen Oberstdorfban, egyre súlyosabb fogfájása miatt kihagyja a garmischi versenyt, elvesztve esélyét az összetett megnyerésére. 


A Négysáncverseny nem véletlenül a síugrók legnagyobb presztízzsel rendelkező viadala. A sorozat mindig is arról szólt, ki tud négy állomáson és nyolc ugráson keresztül, változatos körülmények között is stabilan jó formát mutatni. Egyetlen rossz ugrás jogosan ír ki egy esélyest az összetett győzelemért folyó harcból. Néha azonban a versenyzők külső körülmények hatására, egészen banális okokból veszítik el a sanszot a végső sikerre. Ez történt most a norvégok egyik favoritjával, Marius Lindvikkel is.
A 22 éves ugró nagyszerűen szerepelt a sorozat első, oberstdorfi állomásán, harmadik helyen várta a folytatást. Teljesítménye utólag még inkább becsülendővé vált, amikor a verseny után rövidesen kiderült, Lindvik hihetetlen fájdalmak között tudta le az ugrásait. A norvég ugyanis problémásan kibújó bölcsességfogával szenvedett, a megelőző napokban aludni és enni sem nagyon tudott a fájdalomtól.
Síugrás
Újabb győzelmével tovább növelte előnyét Geiger az összetettben
TEGNAP 17:43
"
A fogam már egy hete fáj. Néha jobban, néha kevésbé, néha pedig elviselhetetlenül
. Az oberstdorfi verseny előtt nem igazán tudtam aludni, nap közben pedig csak erős fájdalomcsillapítókkal tudtam koncentrálni.
" - nyilatkozta a norvég tévének.

lindvik-oberstdorf.jpg

Fotó: Eurosport

A terv, részben a remek eredmény hatására, mégis az volt, hogy Lindvik végig küzdi a hátralévő állomásokat és hazatérve Oslóban oldja meg a problémát. Az állapota azonban elkezdett tovább romlani, a norvég csapatnak pedig lépnie kellett. 
"
Először Oberstdorfban járt egy fogorvosnál. Abban bíztunk, hogy jobban lesz. (Csütörtök) reggel azonban újra mennünk kellett, ezúttal egy szájsebészhez. Ő is egyetértett abban, hogy az állapota romlott
." - mesélte el
Alexander Stöckl
szövetségi kapitány.
Nem volt mit tenni. A fogorvosok azt javasolták, hogy ne ugorjon, Lindvik így kihagyta a tegnapi garmischi selejtezőt, elveszítve ezzel az esélyét az összetett megnyerésére. Helyette a versenyző és a norvég stáb egy része (köztük Stöckl is) Innsbruckba utazott, ahol a helyi kórházban tudták kezelni a fogát. 
"Nem volt más lehetőség. Azonnal kezelni kell a problémát, mivel az elmúlt 24 órában drámaian romlott az állapota". - mondta el a stáb egyik tagja, Clas Brede Brathen a norvég sajtónak.
A norvég síugrócsapat később feltöltött egy képet a közösségi médiában a betegágyon fekvő Lindvikről. Azt írták, az elfertőződött fogat az este eltávolítják.
Ha a dolgok jól alakulnak, Lindvik a következő, innsbrucki versenyen már vissza is térne a Négysáncra. Így legalább a hátralévő állomásokon egy jó eredménnyel vigasztalhatná magát az elszalasztott lehetőségért.
Hiányában viszont a norvég csapat esélyei is jelentősen romlottak az összetett győzelem megszerzésére. Az északiak így már csak Halvor Egner Granerudban bízhatnak, aki az első versenyen a negyedik helyen végzett és összesítésben kb 11 pontos lemaradásban várja a folytatást.
via részben eurosport.pl
Titisee-Neustadt
Újabb győzelmével tovább növelte előnyét Geiger az összetettben - videó
TEGNAP 17:39
Titisee-Neustadt
Geiger 141 méterig repült, riválisai megközelíteni sem tudták
22/01/2022 17:36