Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jó hírek érkeztek a svájci csapat felől, jöhetnek a visszatérők

Minich Réka

Frissítve 09/12/2022 - 16:46 GMT+1

Svájc nem lehetett boldog a síugró világkupa első két hétvégéje után, hiszen a két legjobb ugrója hiányzott, így a mezőnyt csak hátulról nézhette. A svájciaknak még pontot sem sikerült szerezniük Titisee-Neustadtban, azonban végre visszatérhet legjobbjuk, Kilian Peier, de hamarosan akár a legendát, Simon Ammannt is viszontláthatjuk.

Kubacki ugrása a kvalifikációban

Kilian Peier a tavalyi szezon vége óta kínlódik térdsérüléssel, augusztusban írt róla először részletesen.
„Mostanában nem sokat hallottatok rólam, most elmagyarázom miért. A térdemben be van gyulladva a patellaínam, ez gyakori sérülés a síugróknál. Emiatt a nyári versenyeken sem tudok részt venni, remélem, hogy a szezonkezdetre rendben leszek.”
Azóta tudjuk, hogy végül nem haladt elég gyorsan Peier rehabilitációja, így csak Titisee-Neustadtban, a harmadik versenyhétvégére térhet vissza. A svájci csapatban így Gregor Deschwaden, Dominik Peter és Peier ugorhat Németországban. Kivételesen a hétvégi program már csütörtökön elkezdődött az edzésekkel, hiszen az egyéni versenyek mellett vegyes csapatversenyt is rendeznek.

Simon Ammann visszatérése is egyre közelebb lehet.

A 41 éves olimpiai bajnok már korábban jelezte, hogy idén is részt fog venni a világkupa versenyein, de számára jelenleg az egyetemi tanulmányai elsőbbséget élveznek. Ősszel elkezdte az edzéseket, de konkrét dátumot nem volt hajlandó mondani, amikor azt kérdezték tőle, hogy mikor láthatjuk újra versenyen.
Edzői szerint nehéz megmondani, hogy hol tart Ammann felkészülése, de bíznak benne, hogy a tapasztalatával már meg tudja ítélni, hogy milyen szinten áll. Csapattársai sem aggódnak a visszatérése miatt.
„Simon nagyon is tisztában van vele, hogy mire van szüksége, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal. Ha már egyszer olyan sikereket tudsz elérni, mint ő, akkor nem fogsz hazudni magadnak.” – nyilatkozta Deschwanden.
Kilian Peier már alig várja, hogy Ammann visszatérjen, hiszen a jelenléte az egész csapatot motiválja.
„Simi mindenkinek jót tesz, egy olyan remek ugró jelenléte, mint amilyen ő, mindenkit jobb teljesítményre sarkall.”
Sokan azt várják, hogy Ammann a hazai, engelbergi hétvégén tér vissza. A jövő hétvégéig sok ideje nincs már az edzésre, nagy kérdés, hogy ennyi idő elég volt-e neki a megfelelő felkészülésre.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés