Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb búcsúzó Planicán, befejezi a németek világkupa-győztes síugrója

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/03/2022 - 12:22 GMT+2

Severin Freund korábbi világkupa-győztes német síugró vasárnap bejelentette a visszavonulását. Mint elmondta, az elmúlt két évben ismét sikeresen szerepelt, ezért úgy zárhatja le életének ezt a fejezetét, ahogyan korábban elképzelte. Nem ő az egyetlen a síugrók mezőnyéből, aki idén fejezi be aktív pályafutását.

A 2015-ös vk-győztes Freund utolsó repülése Planicán

Síugró vk - Severin Freund visszavonult

A 33 éves Freund 2014-ben csapatban nagysáncon olimpiai bajnok volt, emellett négyszeres világbajnoknak mondhatja magát: egyéniben, sírepülésben, csapatban és vegyes csapatban is egy-egy alkalommal győzött. A világkupában 22 versenyt nyert meg, összetettben 2014-ben bronz-, 2015-ben arany-, 2016-ban pedig ezüstérmet szerzett.
"Az elmúlt hetekben világossá vált számomra, hogy a sportpályafutásom a végéhez közeledik. Nagyon jó évek vannak mögöttem, sok értékes tapasztalatot szereztem" - nyilatkozta az idei vk-sorozat utolsó állomásán, Planicán.
Freund keresztszalagja 2017-ben kétszer is elszakadt, 2018 elején ismét megműtötték a térdét, ennek ellenére visszaküzdötte magát a német válogatottba.
Severin Freund
Egy héttel korábban Freund csapattársa, a 30 éves Richard Freitag, szombaton pedig a japán Ito Daiki és a szlovén Anze Semenic jelentette be visszavonulását a síugrók közül.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés