Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szlovén tarolás Planicán, óriási ünneplésbe torkollott Ziga Jelar első győzelme

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/03/2022 - 17:13 GMT+1

A szlovén Ziga Jelar nyerte meg a síugrók pénteki világkupaversenyét a szlovéniai Planicán, az ötödik helyen végző japán Ryoyu Kobayashi pedig az utolsó egyéni vk-verseny előtt 89 pontra növelte előnyét összetettben az őt követő német Karl Geigerrel szemben. Szombaton csapatverseny következik, vasárnap pedig újabb egyéni jön, amellyel véget ér a világkupa-sorozat.

Szlovén tarolás Planicán, óriási ünneplésbe torkollott Ziga Jelar első győzelme

Síugró vk - Jelar nyerte az első planicai sírepülést, Kobajasi növelte előnyét összetettben.
Az első sorozat után öt szlovén állt az első öt helyen, így az lett volna meglepetés, ha nem hazai ugrók végeznek az első háromban, végül a legjobb négy pozíciót foglalták el: az első vk-győzelmét arató Jelar mögött Peter Prevc lett a második, Anze Lanisek a harmadik és Timi Zajc a negyedik.
Kobayashi remek második ugrásával került az ötödik pozícióba, közvetlen üldözője, Geiger viszont csak a 12. helyen végzett.
A jó hangulatú versenyt ragyogó napsütésben, enyhe tavaszi időben rendezték. Szombaton csapatverseny következik, vasárnap pedig újabb egyéni jön, amellyel véget ér a világkupa-sorozat.

Eredmények:

  • 1. Ziga Jelar (szlovén) 468,2 pont (232 méter/239 méter)
  • 2. Peter Prevc (szlovén) 464,8 (226 m/237 m)
  • 3. Anze Lanisek (szlovén) 458,5 (228/224)
A vk állása 27 verseny után (még 1 van hátra): 1. Kobayashi (japán) 1589 pont, 2. Karl Geiger (német) 1500, 3. Halvor Egner Granerud (norvég) 1205
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés