A négy törölt norvégiai versenyből csupán egyet pótolnak a síugrók világkupa-sorozatában, amelyben így az éllovas Halvor Egner Granerud előnye behozhatatlanná vált.


A nemzetközi szövetség (FIS) csütörtöki közleményében jelezte, hogy a szezonzáró planicai sírepülő állomás két egyéni és egy csapatversenyből álló programját egy további egyéni viadallal egészítik ki, de másik három norvégiai versenynek nem találtak új helyszínt.
A döntés egyben azt is jelenti, hogy Granerud 526 pontos előnye behozhatatlanná vált a német Markus Eisenbichler előtt, mivel már csak maximálisan 300 pont szerezhető a három hátralévő viadalon.
Síugrás
Síugrás Ruka HS142: Top 3
26/11/2022 - 15:05
Granerud az eddigi 22-ből 11 versenyt nyert meg, a németországi Oberstdorfban zajló világbajnokságon viszont nem sikerült jól a szereplése, mivel normálsáncon csak negyedik lett, a vegyescsapatban ezüstérmes volt, majd kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal, így számára befejeződött a vb.
Koronavírus-fertőzés miatt véget ért a vb a topfavorit számára | Eurosport
Megfertőződött koronavírussal, ezért véget ért a világbajnokság az összetett világkupa éllovasa, Halvor Egner Granerud számára. A norvég síugró a normálsáncos versenyen negyedik helyével lemaradt a dobogóról, nagysáncon jav íthatott volna. Hiánya a csapatverseny végkimenetelét is befolyásolhatja. Az egyéni nagysánc-, és a csapatversenyen sem lehet ott az idei világkupa-szezont domináló Halvor Egner Granerud, miután pozit í v koronav írus-tesztet produkált.
A vk-sorozatban ez a negyedik norvég diadal, legutóbb kilenc éve Anders Bardal győzött a skandináv országból.
A vk állása 22 verseny után (még 3 van hátra): 1. (és már győztes) Halvor Egner Granerud (norvég) 1544 pont, 2. Markus Eisenbichler (német) 1018, 3. Stoch 944
MTI
Síugrás
Síugró VK Ruka: TOP3
26/11/2022 - 10:52
Ruka
Szlovén siker született Finnországban
26/11/2022 - 10:49