Megfertőződött koronavírussal, ezért véget ért a világbajnokság az összetett világkupa éllovasa, Halvor Egner Granerud számára. A norvég síugró a normálsáncos versenyen negyedik helyével lemaradt a dobogóról, nagysáncon javíthatott volna. Hiánya a csapatverseny végkimenetelét is befolyásolhatja.


Az egyéni nagysánc-, és a csapatversenyen sem lehet ott az idei világkupa-szezont domináló Halvor Egner Granerud, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált. A norvég versenyző nem állhat rajthoz az oberstdorfi világbajnokság további síugró versenyein.
"Pozitív lett a koronavírus-tesztem. Egyszer fent, máskor lent, ez jellemzi az életet. Az idei szezon egy valóra vált álom számomra, és elértem a céljaimat. Kicsit rosszul érzem magam, de alapvetően jól vagyok. Azt mutatja ez számomra, mennyire fontos, hogy óvatosak legyünk, úgy éreztem mindent megtettem, hogy elkerüljem a fertőzést, és még így is el lehet kapni. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy véget ért a világbajnokságom, ami nagy kár, de az élet már csak ilyen. Jelenleg az a legfontosabb, hogy újra visszanyerjem az erőmet"- posztolta a közösségi médiában Granerud.
Ruka
Egy elátkozott sánc, vagy buta statisztika? Az igazság a kettő között van
04/12/2022 - 06:50
A bejegyzés megtekintése az Instagramon Halvor Egner Granerud (@halvorgranerud) által megosztott bejegyzés
Granerud először a keddi gyorsteszt során bizonyult pozitívnak, majd a megismételt szerdai teszt is pozitív eredményt hozott. Nem történhet meg tehát az, mint a lengyelek esetében a Négysáncversenyen, hogy fals tesztről lenne szó, és Granerud mégis elindulhat a versenyeken. 
Ezzel nagyon sajnálatos módon dőlt el, hogy a szezonban a világkupát domináló, és 11 vk-versenyt megnyerő síugró egyéni érem nélkül zárja az oberstdorfi világbajnokságot. A normálsáncos versenyen óriási esélyesként, rontott első ugrása miatt lemaradt a dobogóról, és negyedik helyen végzett, vegyes csapatban viszont ezüstérmet szerzett. Granerud a vb második felében nagysáncon a legnagyobb favoritnak számított, és Norvégia is a csapatverseny talán legnagyobb esélyesének tűnt előzetesen. 
Egyelőre kérdéses, Granerud teszteredménye hogyan befolyásolja a norvég csapat további szereplését, arról még nincs információ, hogy a többi ugró közül került-e valaki karanténba.
Granerud egyébként megpróbált mindent, hogy ne fertőződjön meg. Február közepén például csapattársaival ellentétben nem utazott haza a zakopanei versenyhétvége előtt, mert túl kockázatosnak tartotta a repülést, félt, hogy az utazás során elkaphatja a koronavírust, és lemarad a világbajnokságról. 
A koronavírustól félt, kutyatámadásba futott bele a norvégok sztárja | Eurosport
Granerud a koronavírustól és a karanténtól tartva nem utazott haza a norvég csapattal, inkább Zakopanéban készül az idény folytatására. Az edzéshez így ideálisabb terepet talált, az idilli állapotot azonban majdnem tönkretette egy gazdátlan kutya támadása. Mozgalmas héten van túl a síugró világkupát vezető Halvor Egner Granerud.
Síugrás
Holtversenyt hozott a vasárnapi egyéni verseny Rukában - Összefoglaló
03/12/2022 - 20:53
Síugrás
Idén debütál a női sírepülés, de nem mindenki örül neki
02/12/2022 - 19:23