Visszavonult Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó

"Szerettem volna még ezt az évet végigcsinálni, de már nem fér bele. Nem tudom belerakni azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen, mert a mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé" - nyilatkozta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a 41 éves sportoló.
Hangsúlyozta: nem hiszi, hogy folytatni fogja, csak ezt nehéz kimondani egy olyan szerencsétlen év után, mint a tavalyi, amikor nem úgy jöttek össze számára a dolgok, ahogy szerette volna.
Síkvizi kajak-kenu
Két magyar érem termett a csehországi kajak-kenu-vk szombati döntőiben
21/05/2022 11:55
"Tavaly sem sikerült csapatba kerülnöm, pedig úgy gondolom, sokat edzettem. Az agyamat sem tudom már annyira odarakni a mindennapi dolgok mellett, amennyire kellene" - magyarázta.
Fazekas-Zur egy ideje komoly nyaki porckorong-sérüléssel küzd, erről elmondta, hogy műtétre nem volt szüksége, és mivel jelenleg nem végez olyan edzésmunkát, mint korábban, nincsenek panaszai sem.
Fazekas-Zur 2012-ben Londonban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Kovács Katalinnal, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Szabóval, Kozákkal és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok a kajak négyesek 500 méteres versenyében.
(MTI)
Síkvizi kajak-kenu
Ugyan csak a 2022-es szezon kezdődik, a szövetségi kapitány már 2024-ben gondolkozik
18/05/2022 11:38
Síkvizi kajak-kenu
Kopasz Bálint úgy érzi, kajakozásra született, és megcélozza a következő, párizsi olimpiát is
24/12/2021 20:21