Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kopasz és Varga is a középfutamba jutott K1 1000 méteren

Eurosport
Eurosport

Frissítve 02/08/2021 - 05:12 GMT+2

Ezzel ma már nem kell vízre szállniuk, holnap 2 órán belül középfutam és remélhetőleg a döntő.

Kopasz Bálint és Varga Ádám is a középfutamba jutott

Kopasz Bálint az első helyen ért célba a kajak egyes 1000 méter hétfői második előfutamában, így kihagyva a reményfutamot rögtön a keddi középdöntőbe jutott a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.

A győriek 24 éves kajakosának, aki a szám világ- és Európa-bajnoki címvédője, öt riválisa volt az első pályáján, s közülük csak az öt éve, Rio de Janeiróban harmadik orosz Roman Anoskin tűnt komolyabb ellenfélnek, de végül Kopasz rendkívül magabiztos evezéssel fölényes sikert aratott.
Varga Ádám a második helyen ért célba a kajak egyes 1000 méter hétfői utolsó előfutamában, így Kopasz Bálint után ő is készülhet a keddi középfutamra a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.
KSI 21 éves sportolója az ötödik előfutamba került a királyszámban, legnagyobb ellenfelének a németek fetörekvő csillaga, a májusi, szegedi világkupán győztes Jacob Schopf ígérkezett. A verseny igazolta is a papírformát, a német és a magyar kajakos hamar kivált a mezőnyből és - bár a végén a kínai Csang Tung próbálta támadni őket - magabiztosan szerezte meg a továbbjutó két helyet.
A középfutamot és a döntőt kedden rendezik.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés