Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A női párosoknak sem okozott gondot az első futam

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/08/2021 - 05:25 GMT+2

Női K2 500 méteren mindkét magyar egység fölényesen nyerte előfutamát, így a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős és a Csipes Tamara, Medveczky Erika kettős is középfutamba jutott.

A női párosoknak sem okozott gondot az első futam

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és a Csipes Tamara, Medveczky Erika kajak kettes is bejutott a középfutamba 500 méteren a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.

Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák mindhárom 500-as számban címvédőként szerepel a japán fővárosban, öt éve, Rióban Szabó Gabriellával nyert aranyérmet párosban. A szolnoki Bodonyival tavasszal ült össze és egy Európa-bajnoki címmel mutatkozott be. A hétfői előfutamban esélyeshez méltóan debütáltak a játékokon, a győzelmüket senki és semmi nem veszélyeztette.
"Nekem kemény a víz, nehezebb áthúzni rajta a lapátot és egy kicsi szembeszél is fújt. Tipikus első pálya volt, készülünk a holnapi napra, ami már jóval keményebb lesz" - nyilatkozott Kozák Danuta. - "Ilyen melegben nehéz, hogy van egy plusz kör, és nem lehet egyből a döntőbe jutni, de most ezt kell megoldani."
Bodonyi Dóra társával ellentétben azt mondta, neki kifejezetten könnyűnek tűnt az evezés, ő nem érezte "keménynek" a vizet.
"Jól van terminátor, jó helyen ülsz" - tette hozzá ehhez nevetve a vezérevezős Kozák.
Velük ellentétben a szám másik magyar indulója, a Csipes, Medveczky duó már évek óta együtt evez, és szintén a favoritok közé tartozik Tokióban. A rutinos honvédos duó első pályáján a fehéroroszok párosával, Hudzenkával és Litvincsukkal harcolt, s végül Kozákékhoz hasonlóan elsőként haladt át a célvonalon.
"Azt beszéltük meg, hogy csak magunkra figyelünk, nem fogunk kizökkeni a saját ritmusunkból, megpróbáljuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. Ez sikerült" - értékelt a nyolcszoros világbajnok Medveczky Erika, aki 33 évesen először indulhat olimpián.
A Rióban négyesben aranyérmes Csipes azt mondta, hogy a keddi nappal kapcsolatban nem helyezésben gondolkodnak, szeretnék a maximumot nyújtani.
"Természetesen mindenki nyerni akar, így mi is, de ha úgy szállunk majd ki a vízből, hogy kihajtottuk magunkat, akkor már elégedettek leszünk" - fogalmazott.
Az előfutamokból az első két helyezett jutott tovább a középfutamba, amelyre a döntőhöz hasonlóan kedden kerül sor.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés