Az UTE 20 éves, ifjúsági korosztályban olimpiai és világbajnok, felnőttként vb-újonc kajakosa, RendessyEszter az előfutamban aratott győzelme után a pénteki középfutamban nagyot harcolt a német Jule Hakével és a horvát Anamaria Govorcinoviccsal, de hármuk továbbjutása egyértelmű volt. Rendessy féltávnál a harmadik helyen haladt, majd a hajrában horvát ellenfelét megelőzte, így akárcsak 1000 méteren, az olimpiai távon is ott lesz a döntőben egyesben.
A férfi kajakosok 1000 méteres versenyének harmadik középfutamában az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint nagyszerűen rajtolt, majd a táv felénél körülbelül két hajóhossz előnnyel haladt a mezőny előtt. Még a hajrához is elsőként érkezett, de aztán láthatóan kiengedett - később Nádas Bencével 500 párosban is vízre száll a döntőbe jutásért -, s végül a cseh Josef Dostal mögött a második helyen lépett tovább a fináléba.
,,Örülök, hogy könnyedén sikerült a rajtom, utána mentem egy erős utazót, mindenkit több hajóval megelőztem. Az utolsó kétszázon jött Dostal, ő szeret a végén csatázni, nem baj, a döntőben majd megnézzük, ki lesz a jobb. Én a végén tudtam tartalékolni, ez fontos lesz délután, párosban˝ - nyilatkozott a Győr 25 éves világklasszisa.
Síkvizi kajak-kenu
Az olimpiai bajnokunk brillírozott a vb-n – Kopasz Bálint klasszis kategória a kapitány szerint
08/08/2022 07:51
Férfi kenu egyes 500 méteren a tokiói olimpikon Fejes Dániel nem tudott beleszólni a továbbjutó helyek sorsába, ötödikként ért be, s ez számára B döntős folytatást jelent.
,,Jó pálya volt. Úgy tűnik, jelenleg ez a realitás. A következő feladat a B döntő, azt akarom minél jobban megcsinálni.˝ - értékelt szűkszavúan a 22 éves kenus.
MTI
Síkvizi kajak-kenu
Világbajnok a Nádas-Kopasz kajakpáros, 6 érmet lapátoltak össze a magyarok
07/08/2022 17:06
Síkvizi kajak-kenu
A szövetségi kapitány "a királyszám legnagyobb királyának" nevezte Kopasz Bálintot
06/08/2022 20:37