A pénteki középfutamos program kezdeteként magyar részről a kenus Korisánszky Dávidot szólították a rajthoz, és akárcsak a többi számban, 200 méter egyesben is az első három hely ért döntőt.
Az MTK rutinos, 29 éves, háromszoros vb-bronzérmes versenyzője az előfutamban ötödikként ért célba, most azonban óriási csata végén sikerült megnyernie versenyét. A kazah Viktor Stepanovval és a cseh Petr Fuksával harcolt nagyot, amit jól mutat, hogy az első három helyezett 13 századmásodpercen belül ért célba.
Hasonlóan szoros küzdelmet hozott az 500 méteres férfi kajaknégyesek versenye, a Kuli István, Csizmadia Kolos, Varga Ádám, Nádas Bence összeállítású magyar kvartett azonban ebben lemaradt az első három helyről - a harmadik egységtől éppen 13 századdal. Öt hajó is szinte együtt haladt, s a végén minimális előnnyel a csehek, a franciák és a házigazda kanadaiak szerezték meg a továbbjutó pozíciókat, míg Kuliék - bár a litvánokat sikerült megelőzniük - negyedikként értek a célba, így szombaton csak a B döntőben szállhatnak vízre.
Síkvizi kajak-kenu
Az olimpiai bajnokunk brillírozott a vb-n – Kopasz Bálint klasszis kategória a kapitány szerint
08/08/2022 07:51
A férfi kenupárosok 500 méteres középfutamában a tavaly ezüstérmes Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó a táv nagy részében vezetett, s ugyan közvetlenül a befutó előtt megelőzte kínai riválisa, a biztos második hellyel magabiztosan kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé.
Az MTK 21 éves, vb-újonc kajakosa, Balogh Gergely is mindent megtett, hogy bekerüljön az első három közé. Féltávnál a negyedik helyen lapátolt, s akkor még úgy tűnt, egy jó hajrával előrébb léphet, de végül túl erős volt számára az ausztrál Jean Westhuyzen, a svéd Dennis Kernen és a lengyel Wiktor Leszczynski által diktált tempó, s negyedik helyével szombaton a B döntőben fejezi majd be a világbajnokságot.
A pénteki folytatásban három férfi para döntőben, az épeknél pedig további hét középfutamban lesznek érdekeltek a magyarok.
A finálékat szombaton és vasárnap tartják a Banook-tavon.
MTI
Síkvizi kajak-kenu
Újabb vb-arany 5000 méteren, 11 éremmel zárt a magyar csapat
07/08/2022 20:23
Síkvizi kajak-kenu
Világbajnok a Nádas-Kopasz kajakpáros, 6 érmet lapátoltak össze a magyarok
07/08/2022 17:06