Kajak-kenu vb - Hüttner: Kopasz Bálint a királyszám legnagyobb királya

"Bálint és a lányok olimpiai számos érme kifejezetten szívet melengető, de összességében nem vagyok elégedett, mert szerepelhettünk volna jobban is, még ezzel a fiatal csapattal is. Aki itt van a helyszínen, az látja, hogy a pályák között micsoda különbségek vannak. Viszont Bálint még a legrosszabb pályán is megoldotta a feladatát, ez mindent elmond arról, hogy mennyire profi, és ennek a királyszámnak a legnagyobb királya" - fogalmazott a közmédiának nyilatkozva a szakember.
A pályakülönbségekre utalva azt mondta: ha például Rendessy Eszter egy másik pályán megy a döntőben, akkor érmes lehetett volna.
Síkvizi kajak-kenu
Az olimpiai bajnokunk brillírozott a vb-n – Kopasz Bálint klasszis kategória a kapitány szerint
08/08/2022 07:51
"Ezzel együtt azt gondolom, hogy ez a hetedik hely az első felnőtt világbajnokságán, ebben a mezőnyben tökéletes teljesítmény" - jelentette ki Hüttner Csaba.
A szövetségi kapitány azt mondta, hiányérzete leginkább a férfi K-4 500 méteres egység miatt van, amely a B döntőben szerepelve végül 11. lett.
"Eddig is tudtuk, hogy ebben a számban pár tizeden múlnak a helyezések. Van három kiemelkedő egység, de utánuk nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Fejlődni kell, hogy jövőre olimpiai kvótákat tudjon szerezni az egység, ezen fogunk dolgozni" - fogalmazott.
A fiatal női kajaknégyes hatodik helyével kapcsolatban azt mondta: a hajó tagjai közül többnek ez volt az első felnőtt világversenye, és hisz abban, hogy ezekben a versenyzőkben sokkal nagyobb a potenciál, évek múlva sokkal jobb eredményeket fognak elérni.
A vasárnapi zárónapra előretekintve úgy fogalmazott: bizakodó, szerinte sok számban van magyar éremesély, bár az időjárás erősen befolyásolni tudja az eredményeket.
(MTI)
Síkvizi kajak-kenu
Világbajnok a Nádas-Kopasz kajakpáros, 6 érmet lapátoltak össze a magyarok
07/08/2022 17:06
Síkvizi kajak-kenu
Két arany és két bronz a magyarok szombati mérlege a vb-n
06/08/2022 16:15