Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Svéd dominancia a nőknél, a férfiaknál norvég arany született a sífutók sprintversenyében

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/02/2022 - 17:25 GMT+1

A nőknél Jonna Sundling ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel, míg a férfiaknál a címvédő Johannes Høsflot Klæbo nagy csata végén lett olimpiai bajnok a sífutók keddi sprintszámában.

Johannes Hoesflot Klaebo hatalmas csatát vívott Pellegrinoval az aranyért

A nőknél már a selejtezőben Sundling volt a legjobb, közel hat másodperccel megelőzve a másodikat, majd a negyeddöntőben, az elődöntőben és végül a fináléban is hatalmas fölénnyel végzett az élen.

A hatos döntőben három svéd sífutó állt rögtön az élre, néhány száz méter után Sundling mindenkit leszakított, a célegyenesbe érkezve pedig már akkora volt az előnye, hogy igazán hajráznia sem kellett. Mögötte hatalmas küzdelem alakult ki az érmekért, a befutó a szintén svéd Maja Dahlqvistnek sikerült a legjobban, mögötte az amerikai Jessie Diggins szerezte meg a bronzérmet.
picture

Jonna Sundling hatalmas fölénnyel győzött, a célegyenesben már hajráznia sem kellett

A férfiaknál egészen a nap végéig nyílt volt a küzdelem, a nagy esélyes, címvédő Klæbo sem tűnt sokkal erősebbnek riválisainál, elődöntőjéből például csak a második helyen jutott tovább.
A norvég klasszis a vasárnapi 15+15 kilométeres síatlon versenyszámban roppant gyengén szerepelt, ezúttal viszont a sprint döntőjében megmutatta, hogy a legrövidebb távon továbbra is ő a világ legjobbja. A taktikája Sundlingéhez hasonló volt, rögtön az élre állt, és végig ő diktálta a tempót. Ugyan neki nem sikerült leszakítania ellenfeleit, a célegyenesben maradt még ereje a hajrára, és vissza tudta verni az olasz Federico Pellegrino támadását. A bronzérmet az orosz Alexander Terentev szerezte meg.
A férfi versenyben elindult Kónya Ádám is, aki a 72. helyen zárt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés