Finoman szólva sem alakult jól az előző tél Petter Northug számára. A norvégok sífutó klasszisa ugyanis érem nélkül zárta a szocsi olimpiát, ráadásul egy olyan szezon végén, ahol egyéni szponzorai miatt folyamatosan harcban állt hazája szövetségével. Northug a nyarat sem kezdte igazán jól, ittasan vezetve ugyanis Trondheimben totálkárosra törte luxusautóját, amely nagy felháborodást okozott a konzervatív északi országban. Komoly dilemmát jelentett az őt támogató szponzoroknak is, hogy maradjanak-e mellette vagy az incidens kapcsán szüntessék be a támogatást és a közös együttműködést.
Az Audi (ilyen márkájú autót tett tönkre Petter) végül kilépett a kapcsolatból, a legfőbb támogató, a Coop élelmiszer lánc ugyanakkor hosszas várakozás és gondolkozás után megmaradt Northug szponzorai között. Jó két hónappal az eset után pedig úgy tűnik, hogy elérkezettnek látták a marketingesek az időt arra, hogy a már tavasszal leforgatott reklámfilmjüket is adásba vigyék.
Sífutás
Robbantották a doppingbombát: páros lábbal szálltak bele az oroszok a WADA-ba és a norvégokba
26/03/2021 05:13
Az április végén a kisvárosnak számító Stjordalban forgatott videóban Northug láthatóan élvezi a helyzetet, hogy jelenlétével meglepi a vásárlókat, sőt az egyik fiatal hölgynek még udvarol is ("Adhatok neked kedvezményt, ha megadod a telefonszámodat"). A videó megjelenése egyrészt a Coop és Northug között augusztus 13-án aláírt szerződéshosszabbításnak köszönhető, másrészt pedig talán annak is, hogy a tél közeledtével a norvégok is szépen lassan megbocsátanak majd a tékozló fiúnak...

Ennyi maradt meg a májusi balesetben Northug Audijából

Fotó: Eurosport

Sífutás
Visszavonul a norvégok egyik legnagyobbja
25/03/2021 21:00
Sífutás
Saját pénzdíjából venne negyvenmilliós edzőpadot a világ legjobb sífutója
18/03/2021 21:46