Nem kell hét hónapra börtönbe vonulnia, büntetését egy drogbetegeket kezelő klinikán kell letöltenie Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutónak a Verdens Gang hírportál szerdai beszámolója szerint.

A 2018 decemberében visszavonult 35 éves sportolót tavaly augusztusban az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert luxusautójával jóval a megengedett 110 kilométeres óránkénti maximum felett száguldva 168 km/órás sebességgel haladt, sőt több ízben a 200 km/órát is átlépte.
A vizsgálat azt állapította meg, hogy Northug nem ivott alkoholt, és kábítószer hatása alatt sem állt vezetés közben, a jogosítványát azonban rögtön bevonták, a későbbi házkutatás során pedig kokaint találtak otthonában.
Ruka
Érinthetetlen volt a norvég sprintpápa a rukai szezonnyitón
25/11/2022 - 14:38
Ügyének decemberi tárgyalásán rótták ki rá a hét hónapos büntetést, miután minden vádpontban - így gyorshajtásban és kábítószer-birtoklásban is - elismerte vétkességét.
Northug nem először került szembe az igazságszolgáltatással: 2014 májusában alkoholos befolyásoltság alatt balesetet szenvedett az autójával, majd elhagyta a helyszínt. Az esetet többszöri hamis vallomással súlyosbította, ezért ötven napot börtönben kellett töltenie, és öt évre elveszítette a jogosítványát.
Northug, a tékozló fiú | Eurosport
Finoman szólva sem alakult jól az előző tél Petter Northug számára. A norvégok sífutó klasszisa ugyanis érem nélkül zárta a szocsi olimpiát, ráadásul egy olyan szezon végén, ahol egyéni szponzorai miatt folyamatosan harcban állt hazája szövetségével. Northug a nyarat sem kezdte igazán jól, ittasan vezetve ugyanis Trondheimben totálkárosra törte luxusautóját, amely nagy felháborodást okozott a konzervatív északi országban.
A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanott a 4x10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett.
MTI
Ruka
Drámai befutó a szezonnyitón, a célegyenesre fordulva az első helyről bukott Maja Dahlqvist
25/11/2022 - 14:36
Sífutás
Koronakáosz a sífutóknál a szezonkezdet előtt
24/11/2022 - 19:46