A modellként is népszerű sífutó Libanon egyik leghíresebb médiaszemélyisége, a kifelé mutatott kép azonban nagyon csalóka. Szörnyű hónapokon és eseményeken van túl, most Oberstdorfban szeretne felejteni. 

A seefeldi után élete második északisí-világbajnokságán vesz részt Nour Keirouz. A 27 éves libanoni hölgy honfitársaival együtt a mezőny végéhez tartozik, a szerdai 5 kilométeres kvalifikációban a rivális, hasonlóan kis nemzetek versenyzőitől is jócskán elmaradva az utolsó helyeken zártak.
A hazájában modellként, énekesnőként, tévés szereplőként és TikTok-sztárként is aktív Keirouz számára azonban ezúttal egyáltalán nem a minél jobb eredmény elérése, sokkal inkább maga a versenyzés a fontos, és nem csak azért, mert szűk egy év után állt rajthoz ismét FIS-eseményen. Az utóbbi hónapok ugyanis nem a csillogásról, a jókedvről és az örömről szóltak, hisz a koronavírus-járvány mellett 2020 augusztusának elején robbanás rázta meg Libanon fővárosát.
Ruka
Érinthetetlen volt a norvég sprintpápa a rukai szezonnyitón
TEGNAP - 14:38
A bejrúti kikötőben történt katasztrófa következtében több százan elhunytak, a testi-lelki és a pusztító anyagi károkat pedig mind a mai napig nem tudták kiheverni és feldolgozni. Keirouznak a fél rokonsága és sok barátja is életét vesztette. 
"Szörnyű időszakot él az országunk, krízisben vagyunk. Folyamatosan azon gondolkozunk, egyáltalán hogy éltük és hogy éljük majd túl ezt az egészet" - nyilatkozta a ragyogó oberstdorfi napsütésben a napszemüvege mögött könnyeivel küzdő Keirouz. 
Nagyon nehéz volt vízumot szereznünk, de eljutottunk Oberstdorfba, és ennek nagyon örülök. A hozzátartozóim halála után depressziós lettem, ráadásul én is csak a szerencsének köszönhetem, hogy túléltem a semmiből jövő robbanást. Aznap a kikötőhöz közel egy Victoria Secret-megbeszélésen kellett volna részt vennem, de az utolsó pillanatban közbejött egy másik programom. Ha ez nincs, valószínűleg ma nem élek."
Az egyébként mindig mosolygós sífutó két éve, Seefeldben inspiráló hatással indult el, hisz projektjének célja, hogy a libanoni fiatalokat a sport felé terelje. Most ezek a hatások még inkább előtérbe kerülnek.
"A gazdasági gondok mellett a járvány miatt teljes lezárás van Libanonban, tragikus a helyzet. Azért vagyunk itt, hogy reményt adjunk az országunknak, és pozitív energiákat küldjünk haza."
Keirouz a szerdai selejtezőben bukott, majd a csütörtöki sprintkvalifikációt nem fejezte be, ám a tervei szerint rajthoz áll a vb további számaiban is.
aftonbladet.se
Ruka
Drámai befutó a szezonnyitón, a célegyenesre fordulva az első helyről bukott Maja Dahlqvist
TEGNAP - 14:36
Sífutás
Koronakáosz a sífutóknál a szezonkezdet előtt
24/11/2022 - 19:46