Dmitry Andreikin és a holland Anish Giri elődöntős párharcukban a hagyományos partikban nem bírtak egymással, így a két döntetlen után következett pénteken a két rövidített idejű összecsapás. Ezek közül az első remivel zárult, a második, szintén 15 perces alapidejű mérkőzést viszont az orosz sötéttel megnyerte, így ő került a fináléba.
A Rapport-Andreikin döntő első mérkőzését szombaton, a másodikat vasárnap rendezik, és ha döntetlenre állnak a felek, hétfőn rapidmeccsek következnek. A magyar nagymester az elődöntős párharcban szerdán világossal legyőzte a francia Maxime Vachier-Lagrave-ot, így a csütörtöki második partiban, amikor ő vezette a sötét bábukat, már a remi is elegendő volt számára a fináléba jutáshoz.
A Grand Prix-sorozat három tornából áll, Berlinben kettőt, Belgrádban egyet rendeznek, de a teljes 24 fős mezőnyből mindenki csak kettőn szerepelhet. A szerbiai viadal után, március 21-től április 4-ig újfent a német főváros lesz a házigazda. A 25 éves Rapport a februári, berlini nyitányon a harmadik helyet szerezte meg.
Sakk
Rapport Richárd remizett Fabiano Caruanával
TEGNAP 17:54
Összesítésben a GP-sorozat két legjobbja helyet kap a világbajnokjelöltek nyári tornáján, amelynek győztese kihívhatja a világbajnok norvég Magnus Carlsent. Minden egyes GP-viadal összdíjazása 150 ezer euró, a győztest 24 ezer euró illeti meg. A második hely 18 ezer eurót ér, a harmadik helyezett pedig 12 ezer euróra számíthat.

Forrás: MTI
Sakk
Hetedik alkalommal remizett Rapport a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján
30/06/2022 19:22
Sakk
Harmadik vereségét szenvedte el Rapport Richárd a világbajnokjelölti tornán
29/06/2022 18:39