2016 és a riói olimpia rendkívül fontos volt a világ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező csapatsportja számára, a brazil fővárosban bemutatkozott a játékokon hetes rögbi.

A különleges szellemiségéről és lélegzetelállító fizikumú játékosairól ismert sportág nagyon sokat várt erre a pillanatra, mivel a hagyományos uniós (15-ös) rögbi utoljára majdnem száz évvel korábban, 1924-ben kapott teret olimpián.
A nagy visszatérés egyből óriási meglepetést is hozott, hiszen olyan legendás rögbinemzeteket, mint Új-Zéland, Anglia vagy Dél Afrika megelőzve Fiji vitte el a sportág történetének első aranyérmeit.
Rugby 7
Már aranyérmesként mutatta be a Hakát az új-zélandi rögbi-válogatot
31/07/2021 - 15:58
Ezen persze csak az lepődött meg nagyon, aki az olimpia előtt nem nagyon követte a hetes rögbit, hiszen ez a csendes-óceáni szigetvilághoz tartozó apró nemzet a megelőző két évben megnyerte a Sevens Seriest, a sportág első számú nemzetközi sorozatát. Na meg aki egy keveset is tud a környéken élő emberek vérvonaláról, annak nagyon hamar világossá válhatott, Fiji szülöttjeit Isten is a hetes rögbire formálta. Elképesztő erő és szívósság, ami félelmetes gyorsasággal párosul.
Ha minden a reményeink szerint alakul, 100 nap múlva Tokióban kezdetét veszi az egy évet halasztott, de nagyon várt olimpia, és a kerek szám alkalmából a 2016-os riói torna legszebb céljait vettük most elő.

A 2016-os olimpiai rögbitorna legfincsibb céljai

Rugby 7
Franciaország Nagy-Britanniát verte meg, és jutott döntőbe - összefoglaló
31/07/2021 - 05:30
Tokyo 2020
40 másodperc őrület után jutott döntőbe Új-Zéland a női rögbitornán
31/07/2021 - 05:07