Az európai rangsorban 22. helyezett magyar együttes a múlt szombati nyitányon legyőzte idegenben a portugálokat, majd szerdán a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban nagy csatában, 3-2-re kikapott az ukránoktól.
A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarokra papíron szombaton várt a legkönnyebb feladat, ugyanis a ciprusiak (35.) messze a csoport leggyengébb együttesének számítanak, eddigi mindkét mérkőzésükön három szettben maradtak alul.
Andreas Vollmer ezt is figyelembe véve szinte teljes sort cserélt az előző két összecsapáshoz képest, és most azok kaptak lehetőséget a bizonyításra, akik eddig keveset, vagy egyáltalán nem játszottak.
Röplabda
Sima győzelemmel zártak a magyarok az Eb-selejtezőben
10/09/2022 - 19:29
Az első szett eleje talán részben ezért is szorosan alakult, de az első labdamenetekben látott bizonytalanságot hamar levetkőzte a házigazda. A magyarok pontos támadásbefejezéseikkel, valamint eredményes sáncmunkájukkal pillanatok alatt nagy előnyt alakítottak ki, amelyet a hajráig folyamatosan növeltek és simán szerezték meg az összetett vezetést.
A második játszmára sem változott a mérkőzés képe: a magyarok minden játékelemben felülmúlták a vendégcsapatot. A szigetországiaknak - akiknek válogatottjából csak ketten nem játszanak odahaza - többször meggyűlt a bajuk az alapvető játékelemekkel, ezzel szemben a magyaroknál szinte mindenki jó teljesítményt nyújtott, így könnyedén duplázták meg előnyüket.
A harmadik felvonásra visszaesett a hazai játékosok koncentrációja és sok ki nem kényszerített hibát követtek el, így 11-11-nél egyenlő volt az állás, sőt a ciprusiak a vezetést is átvették. A vendéglátók ezt követően megrázták magukat, rendezték a játékukat és fordítottak, majd Gyimes Zsófia támadása után kisvártatva a győzelmet ünnepelhették.
A 75 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Petőváry Panni volt 13 ponttal.
A találkozó után Andreas Vollmer az MTI kérdésére elmondta, fontos volt, hogy csapata az első labdamenettől megmutassa, egyesélyes a mérkőzés, ezt pedig a játékosok meg is tették.
"A blokkunk és a támadási hatékonyságunk is rendben volt, és bár a harmadik szettben a nyitásfogadással voltak problémáink, összességében elégedett vagyok a látottakkal" - értékelt a német tréner.
Hozzátette, örül, hogy azok a röplabdázók, akik eddig kevesebbet játszottak, megmutatták, hogy számíthat rájuk. Ezt azért is tartotta fontosnak, mert már a remélt sikeres Eb-kvalifikáció utáni, jövő nyári periódust is szem előtt kell tartaniuk.
"Mindenkinek be kell bizonyítania, hogy helye van a keretben, és ezt ma minden pályára lépő játékos meg is tette. Jól játszottunk, három pontot szereztünk, mostantól a kvalifikációs sorozat második felére koncentrálunk" - zárta Vollmer.
A német Andreas Vollmer két győzelemmel és egy vereséggel, hét ponttal álló együttese jövő szombaton Cipruson folytatja szereplését. A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.
Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, C csoport:
Magyarország-Ciprus 3-0 (13, 10, 17)
  • a legeredményesebb játékosok: Petőváry 13, Gyimes 12, Papp O. 10, illetve Zembyla 10
Az állás:
  • 1. Magyarország 7 pont/3 mérkőzés
  • 2. Ukrajna 5/2,
  • 3. Portugália 3/2
  • 4. Ciprus 0/3
MTI
Röplabda
Eldőlt: Kijutott az Eb-re női röplabda-válogatottunk!
04/09/2022 - 18:40
Röplabda
Idegenbeli győzelmükkel közel kerültek az Eb-kijutáshoz a röpis lányok
03/09/2022 - 18:52