A lengyelek az A csoportot 100%-os teljesítménnyel vezető olaszokat fogadták az elmúlt hétvégén. Előbb Katowice, aztán Lodz volt a helyszín. A katowicei pacemaker-árusok remek napot fogtak ki, ugyanis hihetetlen izgalmakat hozott az első meccs.
Kétszer is szettelőnybe kerültek a házigazdák, de az ezúttal Zaytsev nélkül felálló olaszok mindkétszer egyenlítettek. És az első négy játszma mindegyike két pontos különbséggel ért véget, három közülük 25 pont fölé ment. A döntő szett ehhez képest már sima volt, 15-10-re nyerték a lengyelek, akik a 12 nevezett játékos közül 11-et pályára küldtek, tehát mindent megpróbáltak, és végül sikerrel jártak. Mariusz Wlazly volt a legeredményesebb lengyel 28 ponttal, a túloldalon pedig Luca Vettori (23) és Luigi Randazzo (21) hozta a legtöbb pontot, de Zaytsev nagyon hiányzott.
Alighanem elfáradt a második mérkőzésre az olasz csapat, de azért egy szettet összekapart, és megint Vettori volt a legjobb. Stephane Antiga, a lengyelek edzője ezúttal nem látott okot a játékosok variálására, a kezdő csapat kisebb pihenőkkel végigjátszotta a meccset. Mateusz Mika 21 ponttal messze a legtöbbet tette a 3-1-es a sikerért.
Röplabda
Kijutottak az Eb-re a magyarok
14/05/2021 18:48
A brazilok Iránba utaztak, ahol az első hat meccs gyenge teljesítménye után javítaniuk kellett. Végül 3 pontot szereztek, két ötszettes thriller után. Az elsőt még a házigazdák nyerték, és Mahmoudi Shahram 24 ponttal a mezőny messze legjobbja volt. A második meccsen is az iráni sztár ütötte a legtöbb pontot, de ezt a találkozót már a brazilok nyerték 3-2-re. Irán így is 7 pontot szerzett a brazilok elleni négy meccsen, az összesen szétosztott 12-ből. Magyarán Irán oda-vissza jobb volt, mint Brazília!
A B csoportban az orosz válogatott négy idegenben elbukott mérkőzés után ezúttal otthon fogadta Bulgáriát, és mindkét meccsen 3-0-ra győzött. Ja, hogy végre pályára lépett Dmitriy Muserskiy? Bocs! A bolgárok egyszer jutottak el 23 pontig, de buktak 15-re is szettet. Ez nem az ő hétvégéjük volt Surgutban, és mivel hat vereséggel állnak, győzelem nélkül, innen már szinte semmi esélyük a továbbjutásra.
Az első négy meccsén hibátlan Egyesült Államok a szintén 100%-os Szerbiát fogadta Chicagóban. Az aktuális formák alapján a hétvége legnagyobb Világliga-rangadóját játszotta a két csapat. Az első mérkőzésen egy nehéz, 30-28-as első játszma után 3-0-ra győztek a Matthew Anderson vezette házigazdák. A másodikon az amerikaiak túlnyerték a második szettet (25-12), és elbukták a következő kettőt, így végül csak döntő szett 15-13-ra tudták megnyerni a meccset. Naná, hogy megint Anderson vitte a Teamet, ezúttal 32 ponttal.
Röplabda
Visszavonult az egyik legeredményesebb olasz röplabdázó
21/07/2020 11:09
Röplabda
Hatodszor is kikapott a Vasas a BL-ben
18/02/2020 16:56