A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott a francia Nantes együttesétől a női röplabda Bajnokok Ligája második fordulójában kedden, Érden.


A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett: a tavasszal döntős olasz Conegliano otthonában kapott ki 3-2-re. A Nantes is jól rajtolt a húszcsapatos főtáblán, a franciák a 2018-ban finalista román Alba Blajt győzték le 3-1-re hazai környezetben.
Rosszul indított a magyar bajnok, de a játszma közepén, elsősorban remek mezőnyvédekezésének és blokkmunkájának köszönhetően, fordított. A hajrát négypontos előnnyel kezdhette a Vasas (22-18), de ez kevésnek bizonyult, a Nantes a maga javára fordította a szettet.
Röplabda
Visszavonult az egyik legeredményesebb olasz röplabdázó
21/07/2020 11:09
A második felvonás első részében is a francia együttes játszott pontosabban, de a hazaiak ezúttal is ki tudtak egyenlíteni ötpontos hátrányból. Sokáig egyenlő körüli volt az állás, de a Vasas a hajrában megint többet rontott riválisánál, így ezt a szettet is elveszítette.
A harmadik játékrészt is a vendégek kezdték jobban, a magyar együttes pedig egyre fáradtabbnak látszott: rengeteget hibázott, ez pedig nem fért bele a remekül mezőnyöző ellenféllel szemben.
"Ha egy ilyen sorozatban játszol, nem engedheted meg magadnak, hogy ennyire hullámzóan teljesíts" - értékelt a találkozó után Jakub Gluszak. A lengyel vezetőedző hozzátette, csapata sokszor visszajött nagy hátrányból, de fontos helyzetekben elszállt játékosai önbizalma.
"Sokat rontottunk, amikor nem kellett volna, ezzel pedig olyan energiát adtunk a riválisnak, amivel nem bírtunk" - fogalmazott Gluszak.
Villám Lilla, a Vasas ütőjátékosa szerint kulcsfontosságú volt, hogy az első két játszmában nagy hátrányból kellett felállniuk.
"Amikor tudtuk a saját játékunkat játszani, és a védekezésünk rendben volt, akkor ők is megtorpantak" - tette hozzá Villám Lilla.
Az ellenfél vezetőedzője, Cyril Ong Vathanara kiemelte, nehéz volt együttesének abban a hangzavarban játszania, amelyet a hazai drukkerek teremtettek.
"Szívvek játszottunk, és olykor a szerencsével sem álltunk hadilábon. Lépésről lépésre javultak a mezőnyvédekezésből való visszatámadásaink, 2-0 után pedig már nem maradt ereje a Vasasnak arra, hogy visszajöjjön" - mondta a szakvezető, akinek csapata így két győzelemmel áll a BL-ben.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Nantes amerikai ütőjátékosa, Lindsey Vander Weide volt 17 ponttal.
A Vasas a következő fordulóban, december 19-én a román C.S.M. Volei Alba Blaj együttesével találkozik ugyancsak az Érd Arénában.
MTI
Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Vasas Óbuda - Nantes VB (francia) 0-3 (-23, -22, -11)
Röplabda
Hatodszor is kikapott a Vasas a BL-ben
18/02/2020 16:56
Röplabda
A Vasas nyerte a Magyar Kupát
13/02/2020 20:59