A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert Cipruson az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ezzel közel került a kijutáshoz.
A német Andreas Vollmer három győzelemmel és egy vereséggel, tíz ponttal álló együttese jövő szerdán az ukránok ellen, Csehországban folytatja szereplését.
Amennyiben vasárnap a portugálok odahaza nem szereznek pontot Ukrajna ellen, akkor a magyarok a további eredményektől függetlenül kijutnak a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.
Röplabda
Sima győzelemmel zártak a magyarok az Eb-selejtezőben
10/09/2022 - 19:29
Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, C csoport:
Ciprus-Magyarország 0-3 (-13, -19, -7)
A legeredményesebb játékosok: Zembyla 10, illetve Németh A. 12, Szedmák 11
Az állás: 1. Magyarország 10 pont/4 mérkőzés, 2. Ukrajna 8/3, 3. Portugália 3/3, 4. Ciprus 0/4
Az európai rangsorban 22. helyezett magyar együttes portugáliai győzelme után itthon 3-2-re kikapott Ukrajnától, múlt szombaton azonban a ciprusiak (35.) sima legyőzésével folytatta szereplését.
A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarok a nyitójátszmában gyorsan elléptek öt ponttal, de 9-9-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. A folytatás aztán újra Szakmáry Grétáék szája íze szerint alakult, a ciprusiak már csak négy pontot tudtak szerezni.
A második szett az előzőnél szorosabban alakult, a magyar válogatott - amely a szövetségi kapitány elmondása szerint egész héten az ukránok elleni csoportrangadóra készült - nem játszott jól, emiatt a házigazda 14-14-nél egyenlíteni tudott. A vendégek aztán a hajrában érvényesítették a papírformát és megduplázták összetett előnyüket.
A harmadik etapra is megmaradt a magyarok előző felvonás végén látott, feljavult játéka, és ekkor már nem hagytak kérdést afelől, melyik a jobb csapat: a nemzeti együttes Németh Anett vezérletével magabiztosan nyert, és vasárnap akár már ki is juthat a kontinenstornára.
A 71 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Németh volt 12 ponttal.
Forrás: MTI
Röplabda
Eldőlt: Kijutott az Eb-re női röplabda-válogatottunk!
04/09/2022 - 18:40
Röplabda
Sima magyar siker Ciprus ellen az Eb-selejtezőben
27/08/2022 - 18:03