Női röplabda Eb-selejtező - Kijutott a magyar válogatott a kontinenstornára

A német Andreas Vollmer irányította magyaroknak így két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan, hétpontos előnyük van a harmadik helyezett portugálokkal szemben, így eldőlt, hogy a csoportot vezető ukránokkal együtt ott lesznek a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornán.
A magyar csapat a mostani selejtezősorozatban - melyben minden csoportból az első kettő jut ki az Eb-re - előbb Portugáliában győzött 3-0-ra, majd hazai pályán ugyan 3-2-re kikapott az ukránoktól, de a ciprusiak ellen kétszer is könnyedén nyert, ez pedig elégnek bizonyult a kvalifikációhoz.
Röplabda
Sima győzelemmel zártak a magyarok az Eb-selejtezőben
10/09/2022 - 19:29
"Nagyon boldogok vagyunk, komoly sikernek tartom, hogy négy forduló után biztosítottuk a helyünket az Eb-n. Büszkeséggel tölt el, hogy 2015 óta sorozatban ötödször lehetünk ott Európa legjobbjai között, és továbbra is az a célunk, hogy csoportelsőként jussunk ki a kontinenstornára" - nyilatkozta a magyar szövetség oldalán Szakmáry Gréta csapatkapitány.
Szakmáryékra a selejtezőben még két mérkőzés vár: előbb szerdán az ukránok ideiglenes otthonában, a csehországi Kutna Horában szerepelnek, majd szombaton Békéscsabán, a portugálok ellen zárják a sorozatot.
Az európai rangsorban 22. helyezett magyarok egymást követő ötödik, összességében 19. Európa-bajnokságukra készülhetnek. A 2015-ös és a tavalyi Eb-n a csoportból is továbbjutottak, előbbin 12., utóbbin 16. helyen zártak.
(MTI)
Röplabda
Idegenbeli győzelmükkel közel kerültek az Eb-kijutáshoz a röpis lányok
03/09/2022 - 18:52
Röplabda
Sima magyar siker Ciprus ellen az Eb-selejtezőben
27/08/2022 - 18:03