Egyetlen igazán nyitott kérdés volt az olaszországi női röplabda világbajnokság pénteki játéknapja előtt: az oroszok képesek lesznek-e feltámadni hamvaikból, és megverik-e a házigazdákat, vagy címvédőként már az elődöntőbe sem jutnak be, és az 1986-os hatodik helyük óta a legrosszabb vb-szereplésüket produkálják.
Nos, ennek a kérdésnek az eldöntésére sem sokat kellett várni, az olaszok ugyanis az első két szett megnyerésével kiejtették utolsó, még versenyben lévő európai riválisukat, és csoportelsőként kerültek be az elődöntőbe, ahol így elkerülték a fő favorit brazilokat. Az olaszok szövetségi kapitánya, Marco Bonitta a harmadik szettől lehetőséget adott azoknak, akik jobbára a kispadról nézték végig a vb-t.
„Fontos volt, ahogy a cserék reagáltak az elvesztett harmadik szettre, és felszívták magukat a negyedikre. Már korábban eldöntöttem, hogy megadom nekik a lehetőséget a bizonyításra, örülök, hogy élni tudtak vele. A kínaiak ellen 50-50% esélye van mindkét együttesnek, még úgy is, hogy mi vagyunk az elődöntő meglepetéscsapata. A nézőket meghódítottuk, ezt kell megpróbálnunk szombaton is!” – nyilatkozta az olasz kapitány.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Russian Olympic Committee - Argentina - Röplabda – Olimpiai főhírek
4 ÓRÁJA
Világbajnokságon az olaszok négy vereség után most először verték meg az oroszokat vb-meccsen, ráadásul Gamováéknak ezen a seregszemlén 11 mérkőzésből ez már az ötödik vereségük volt. Az orosz szövetségnél elkezdhetnek gondolkozni, hogy megérte-e a felkészülési hajrájában reaktiválni Gamovát, aki finoman szólva sem nyújtotta élete csúcsteljesítményét Olaszországban...
A játéknap másik, korábbi meccsén a brazilok a 13 pontos Sheilla és a 12 pontos Fabiana vezérletével alaposan eltángálták a hullafáradt dominikaiakat, akiknek azonban így is messze ez az ötödik hely történelmük legjobb vb-szereplése.
A világbajnokság ma az elődöntőkkel folytatódik, az egyik ágon – a szakemberek szerint – előrehozott finálét játszanak egymással a brazilok és a pénteken pihenő amerikaiak, míg a másik ágon a házigazda olaszok vélhetően telt ház, azaz 13 ezer ember előtt mérkőzhetnek meg Kínával.
A világbajnokság pénteki eredményei
G-csoport:A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6 pont, 2. Egyesült Államok 3, 3. Oroszország 0
H-csoport: Brazília – Dominikai Köztársaság 3:0 (19, 21, 17). A csoport végeredménye: 1. Brazília 6, 2. Kína 2, 3. Dominikai Köztársaság 1
A szombati elődöntők programja
Egyesült Államok – Brazília 17.30, Olaszország – Kína 20.45
Tokyo 2020
Nagyon jók az argentinok. De a brazilok még jobbak.
14 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Zseniális megoldás a Japán-Kanada meccsről
14 ÓRÁJA