A röplabda Világliga második hétvégéjének egyik legérdekesebb kérdése az volt, hogy a brazil válogatott hogyan reagál az olaszok elleni kettős vereségre. A brazilok ezúttal Maringában léptek pályára, tehát ismét hazai pályán, az ellenfél Lengyelország válogatottja volt. A két évvel ezelőtti Világliga bajnoka most mutatkozott be az idei sorozatban.
A hazai szurkolók boldogok lehettek, mert az első meccsen végre meglett a brazilok első győzelme. 3-0-ra nyerték a meccset, az első két szettet szorosan (25-23, 29-27), a harmadikat simábban (25-19). Aztán mindkét csapat fogadkozott, hogy a következő meccsen jobban fog játszani.
A lengyeleknek lett igazuk, ugyanis a második meccs már az övék lett. Ugyanaz volt a menetrend, mint az első találkozón, csak épp fordított szereposztásban: a Grzegorz Bociek vezette vendégek hozták az első két játszmát (26-24, 28-26), és aztán a harmadikat is, már valamivel könnyebben (25-21).
Röplabda
Kijutottak az Eb-re a magyarok
14/05/2021 18:48
És ez azt jelenti, hogy a brazilok összességében pocsékul rajtoltak, hiszen a csoportmeccsek során otthon játszandó hat meccsük közül túl vannak négyen, és hármat elvesztettek. Ráadásul pontot sem szereztek a vereségek alkalmával. Ez bizony nagyon ciki, még akkor is, ha valóban remek ellenfelekkel csaptak össze. Igaz, a brazilok idegenben is ugyanolyan erősek, mint hazai pályán, hiszen a többségük Európában játszik/játszott.
Az utóbbi három Világligából kettőt megnyerő, nem mellesleg aktuális olimpiai bajnok orosz csapat is túl van az első két mérkőzésén. A szintén most bemutatkozó szerbek otthonában, közelebbről Nisben csapott össze a két válogatott. Andrey Voronkov, az oroszok edzője egyrészt kifejezte részvétét a hazaiak iránt (az árvíz miatt), másrészt elmondta, hogy a B csoportot tartja a legerősebbnek az idei sorozatban. A két említett csapat mellett az Egyesült Államok és Bulgária kapott helyet ebben a négyesben, tehát nehéz vitatkozni Voronkovval, mivel az összes gárda a világranglista első kilenc helyezettje közé tartozik.

Muserskiy és a 218 centije hiányzott az orosz csapatból

Fotó: Eurosport

Ettől függetlenül mini-meglepetés, hogy a szerbek hazai pályán mindkét meccset megnyerték az oroszok ellen. Pénteken 3-2-re, szombaton 3-1-re verték az esélyesebb vendégeket. Az igazsághoz tartozik, hogy az oroszok nélkülözték két legjobb játékosukat, Dmitriy Muserskiy-t, valamint Maxim Mikhaylovot. És ez nem kis hendikep, mert előbbi a tavalyi EB, utóbbi a londoni olimpia MVP-je volt! A szerbek a második meccsen Nemanja Petric játékával lepték meg az ellenfelet. Petric ugyanis csak csereként szállt be időnként az első találkozón, aztán a másodikat végigjátszotta, és 28 ponttal messze a legeredményesebb lett.
A teljes képhez érdemes tudni, hogy két éve az oroszok nagyon hátul, mindössze a nyolcadik helyen végeztek a Világligában. Aztán megnyerték az olimpiát. Idén a világbajnokság a legfontosabb esemény, és alighanem arra készülnek, illetve kímélik a legjobbakat.
Visszatérve az A csoporthoz: az olaszok immár négyből négyet nyertek, ugyanis hazai pályán kétszer 3-0-ra verték Iránt. Szó sem volt földbe döngölésről, hiszen az ázsiai válogatott egyre komolyabb játékerőt képvisel, nem véletlen, hogy az egyik kiemelt csoportba került világranglista 13-dikként. Egyik szett sem volt 18-nál simább. Az olaszok így megszerezték az első két héten maximálisan összehozható 12 pontot.
Röplabda
Visszavonult az egyik legeredményesebb olasz röplabdázó
21/07/2020 11:09
Röplabda
Hatodszor is kikapott a Vasas a BL-ben
18/02/2020 16:56