A finálé előtt mindkét együttes edzője, valamint a meghatározó játékosok is arról beszéltek, hogy a csapatoknak nagyjából azonos esélye van elhódítani a trófeát. A Vasas friss Közép-európai Liga-győztesként érkezett a döntőre, míg a SZBRA már a fináléba jutással is történelmi sikert ért el.
A csapatokat közel telt ház és fantasztikus hangulat fogadta az Érd Arénában, az első játszmában a Vasas agresszív és gyors röplabdájának jó ideig nem találta ellenszerét a balatonfüredi együttes. A fővárosiaknál az amerikai Taylor Bannister remekül játszott, de ötpontos Vasas-előnyről szinte pillanatok alatt fordított a jól nyitó Szent Benedek. A budapestieket a válogatott Török Kata lendítette át a holtponton, Bannister pedig 13. pontjával lezárta a játékrészt.
A második szettre előbb a Szent Benedek, majd a Vasas is feladót cserélt, ebből a Balaton-partiak profitáltak többet, ugyanis ötpontos előnyt alakítottak ki. A fürediek remek nyitásaiból csak elvétve tudott támadást felépíteni az óbudai csapat, így villámgyorsan tíz pont lett a különbség a felek között, amivel a kupadöntős újonc - a Vasas nagy hajrája ellenére is - jól gazdálkodva egyenlített.
Röplabda
Az oroszok helyett Ukrajna lesz ott az idei férfi röplabda-világbajnokságon
15/04/2022 16:09
A harmadik felvonást a Vasas kezdte jobban, két-hárompontos fórját a szett derekára öt pontra duzzasztotta, mert a korábbinál változatosabban építette fel a támadásait, ráadásul riválisa is több hibával segítette. Bár a játszma második felében nem nőtt tovább a különbség - a hajrára ráadásul két pontra felzárkózott a Szent Benedek -, a piros-kékek ismét előnybe kerültek.
A negyedik felvonás eleje fej fej melletti küzdelmet hozott, de amikor a balatonfürediek egymás után több hibát is elkövettek, néggyel meglógott a Vasas. Úgy tűnt, Giannis Athanasopoulos, a budapestiek görög trénere a sok csere után ekkorra találta meg aznapi legjobb összeállítását, mert együttese magabiztosan vezetett. A hajrá előtt néhány jó blokknak köszönhetően magára talált az SZBRA, de a Vasas hárompontos előnynél megállította a füredi feltámadást, és végül izgalommentesen szerezte meg története 14. MK-elsőségét. A 130 perces mérkőzés legeredményesebbje a Vasas amerikai ütőjátékosa, Taylor Bannister volt 30 ponttal.

MVM női röplabda Magyar Kupa, döntő: Vasas Óbuda-Szent Benedek RA 3-1 (23, -22, 21, 19)

Forrás: MTI
Röplabda
Ludvig Zsolt marad pozíciójában
08/04/2022 14:57
Röplabda
Befutott az első - 80 millió dolláros - kompenzációs igény az oroszoktól egy elvett vb miatt
07/04/2022 11:24