A Vasas nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a csütörtöki nyíregyházi fináléban 3-1-re legyőzte a házigazda együttest.


A két együttes a mostani bajnokságban kétszer találkozott egymással, mindkétszer a hazai csapat győzött 3-0-ra.
A kezdésre szinte teljesen megtelt a Continental Aréna, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az első felvonásban a címvédő Nyíregyháza villámrajtot vett, 14-7-re is vezetett, ám a Vasas az azeri Ayshan Abdulazimova ponterős játékának köszönhetően egyenlített, majd két szettlabdát hárítva előnybe került.
Röplabda
Visszavonult az egyik legeredményesebb olasz röplabdázó
21/07/2020 11:09
A második játszmában a fővárosiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: okos, taktikus játékkal, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően különösebb izgalom nélkül duplázták meg előnyüket.
A harmadik etapban sokáig úgy tűnt, a Vasas a lehető legrövidebb idő alatt le tudja zárni a találkozót, ám a játékrész hajrájára a Varga Elizabeth vezette hazaiak feltámadtak és mérkőzéslabdát hárítva szépítettek.
A negyedik szett hozta a legszorosabb küzdelmet, végig fej fej mellett haladtak az együttesek, és bár a nyíregyháziak ekkor is több mérkőzéslabdát hárítottak - egyszer a videobíró segítségével - a Vasas nyerte több mint 135 perces finálét
A bronzérmet a Jászberény ellen diadalmaskodó Újpest szerezte meg.
A fővárosiak történetük 13. kupagyőzelmét szerezték - 2015 óta az elsőt -, ezzel immáron egyedül vezetik az örökrangsort.
MTI
K&H női röplabda Magyar Kupa, döntő:
Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, 17, -24, 26)
Röplabda
Hatodszor is kikapott a Vasas a BL-ben
18/02/2020 16:56
Röplabda
Nem sikerült az újabb bravúr a Vasasnak
06/02/2020 20:34