Eurosport

Megsérült Tom Coronel tökéletes fogsora a Dakar második napján

Megsérült Tom Coronel tökéletes fogsora a Dakar második napján
By Eurosport

The 09/01/2019 at 15:16Updated The 09/01/2019 at 15:23

Ezt leszámítva ismét sikeres napja volt a holland testvérpárnak.

Az autó egyben, Tom Coronel fogsoráról viszont nem mondható el ugyanez a Dakar Rali második szakaszát követően; a holland WTCR-pilóta egyik fogából ugyanis letört egy darab egy ugratót követően.

Tegnap Pisco és San Juan de Marcona között a verseny egyik leghosszabb szakaszát rendezték, összesen 442 kilométer szelektívet írtak ki, egyből a Dakar második napjára.

A Coronel-testvérpár viszont komolyabb problémák nélkül túljutott a szakaszon a 'The Beast 2.0' becenévre keresztelt Jefferies Dakar buggyval. 37.-ként indultak, és végül a 31. időt futották a dűnékkel nehezített terepen. Ezzel az összetettben is 31-ek.

"Ez egy nehéz szakasz volt, elképesztően magas dűnékkel. Láttam már jó párat a Dakarok során, de ma belefutottunk néhányba, ami megdöbbentő volt. Jól haladtunk, egyszer sem kellett megállnunk, és nem volt semmilyen problémánk. Egy alkalommal viszont kicsit elkeveredtünk, de aztán megláttuk a helikoptert, és az visszavitt bennünket a helyes útra" - mesélte Tim Coronel.

A dűnékre azonban nem csak feljutni, de onnan lejönni sem egyszerű - erről Tom tudna mesélni a keddi nap után.

"Gyönyörű útvonal volt, az első felében rengeteg óriási dűnével. Magasra kellett felmenni, onnan pedig meredeken lejönni a tengerpart felé. Egyszer, az egyik leérkezésnél olyan erősen összeütődtek a fogaim, hogy az egyikből letört egy kis darab" - mesélte Tom Coronel.

"Tim egyébként nagyon jól vezetett, és nem volt semmilyen problémánk. Hogy versenyeztünk-e? Azt mondom, úgy nagyjából 90%-on mentünk. Jól érezzük magunkat az autóban, és megvan a ritmus is. Boldogok vagyunk, hogy az égvilágon semmi nem romlott el."