A szervezők hamar jelezték az indulók felé, tudomásuk van a versenyen kívül történt eseményekről, folyamatos kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal, és mihelyst további érdemi információjuk lesz, azt megosztják a résztvevőkkel.

A legfrissebb tájékoztatás szerint Boutron, aki amúgy a francia másodosztályban játszó US Orleans labdarúgócsapat elnöke, súlyos lábsérülést szenvedett, műtétre van szükség, és hamarosan hazaszállítják Franciaországba.
Az ASO ma újabb közleményt adott ki, melyben tájékoztatta a táborban állandó jelleggel tartózkodó mintegy 3500 embert, hogy biztonsági figyelmeztetés van érvényben, és megerősítik a bivouac védelmét.
Dakar
Negyedik győzelmével utolérte a nagy Vatanent Nasser Al-Attiyah
15/01/2022 16:39
„Az autójuk váratlanul megállt egy hirtelen robbanás miatt, melynek eredete egyelőre ismeretlen” – olvasható a közleményben.
„A teljes útvonal mentén, valamint a szállodák és a tábor környezetében jelentősen fokoztuk a biztonsági intézkedéseket, és ezzel együtt kérünk mindenkit, hogy legyenek éberek.”
A szaúdi rendőrség az ASO bevonásával nyomoz a robbantás ügyében, és a közlemény szerint egyelőre nem lehet kizárni, hogy „rosszindulatú / szándékos cselekményről” van szó.
Dakar
Haláleset a Dakaron, egy fiatal szerelő vesztette életét
14/01/2022 16:24
Dakar
Al-Attiyah negyedszer nyerte meg a világ legnehezebb tereprali-versenyét
14/01/2022 12:03